Buda på Oskar – stöd Ung Cancer

Buda på Oskar – stöd Ung Cancer

Kategori: Blogg, Inspiration

Oskar Allerby Photographer är förutom en grym bröllopsfotograf även en väldigt omtänksam själ. Sedan en tid tillbaka har han inlett ett samarbete med Ung Cancer – något Ditt Bröllop tycker är fantastiskt! Vi tog kontakt med honom för att få höra lite mer.

Hej Oskar! Hur kom du på idén att samarbeta med Ung Cancer?
Jag lärde känna Julia, som startade Ung Cancer, för ungefär ett och ett halvt år sen. Och det var bara några månader senare som hon släppte nyheten om Ung Cancer. Julias story berörde mig djupt men även det faktum att dom fyller en lucka där vårt vårdsystem inte riktigt lyckas. Förra året blev julklappen från mig stödmedlemskap i Ung Cancer. Men jag ville göra nåt mer och jag insåg att även om jag inte har så mycket pengar så har jag tid. Och folk är villiga att betala för min tid. Så om jag kan bjuda på tiden så betalar dom UC. Då vinner alla. Nån gång i förra Maj kläcktes idén helt och hållet och självklart ville UC vara med.

Berätta lite om hur du stöttar Ung Cancer
Jag stöttar dem på 2 sätt numera. Dels finns jag med i deras julkalender, där jag aktionerar ut 3 timmars fotografering med tillhörande editering och alla pengar går till UC.  I dagens lucka auktioneras det ut  3 timmar fotograferingstid plus redigering av mig. Perfekt för så väl företag som privatpersoner.  Det är värt 11 000 kronor så sätt igång att buda! Budgivningen startar idag, torsdag kl. 10 och varar i 24 timmar.


Sen stöttar jag Ung Cancer även genom sponsringen jag talade om tidigare. Tanken är att kunden bokar en bröllopsfotografering med mig. Och vill dom så går alla pengarna till Ung Cancer. Men för att kunden även skall känna att det är lika viktigt som jag tycker så höjer jag priset lite. Men alla pengarna går till ändå till UC. Så istället för ett paket för 10.000kr så kostar det 11.500kr. 10.000kr från mig och 1.500kr från kunden.

Går alla pengar oavkortat till Ung Cancer?
Ja, alla pengar går oavkortat till organisationen. Tillkommande kostnader finns om bröllopet är långt bort så resekostnader och hotell tillkommer. Men det sker ju alltid till självkostnadspris. Det viktiga är att UC skall få så mycket pengar som möjligt.

Vad är Ung Cancer för organisation? Vad gör de för något?
Ung Cancer är en ideell organisation för unga vuxna cancerdrabbade mellan 16-30 år. Dom jobbar för att förbättra levnadssituation för drabbade så att dom inte bara överlever utan även har ett bra liv. Trots att fler än 800 unga personer drabbas av cancer varje år har det tidigare saknats en organisation som stöttar dem genom besked, sjukdom, vård och i sitt fortsatta liv. Forskning är självklart livsviktigt men för mig är det också väldigt viktigt med att alla får en chans att leva och uppleva. Att sponsra Ung Cancer är mitt sätt att hjälpa till. Frågan du kan ställa dig själv är, hur gör du?

Tusen tack, Oskar, för att du tog dig tid. Och stort lycka till! In nu och buda på dagens lucka här! Och glöm inte att du bidrar till något gott!

Vill du se bröllop som Oskar har fotograferat som publicerats på Ditt Bröllop klickar du här.