Flique i Underjorden – Bröllopsevent

Flique i Underjorden – Bröllopsevent

Kategori: Blogg, Inspiration

Jag är inte en särskilt flitig besökare på stora bröllopsmässor då  jag anser att de lätt tenderar att kännas opersonliga. Så när jag fick höra att Flique i Underjorden, en mysig butik på Davidhallstorg i Malmö, skulle ha ett eget litet bröllopsevent med lokala företag ville jag verkligen highlighta det. Jag packade ner min kamera och anteckningsblock och gick dit (ja, om jag inte nämnt det innan så bor jag i Malmö). Butiken drivs av Kamila och Maria som säljer ekologiska och närproducerade damkläder i 40-,50- och 60-talsstil.

Kvällen till ära bjöds det bland annat på en modevisning för bröllopspar och bröllopsgäster stylad av Kamila och Maria med kläder från deras butik. Kamila berättar att de kom på idén att ha ett bröllopsevent för att flera av deras kunder vill ha unika och personliga plagg på deras stora dag – och även om butiken inte säljer explicita bröllopsklänningar finns det ju inget som hindrar från att använda deras klänningar som bröllopsplagg ändå.

Isabella från Florera på St Knuts torg var där och visade upp sina vackra ekologiska/fair trade-buketter i romantisk stil. Hon berättade att Florera försöker i största möjliga mån att alltid erbjuda ekologiska och närproducerade blommor till sina kunder.
Dana visade upp några av hennes fantastiska håraccessoarer som delvis är skapta av gamla saker som hon samlat på för att sedan återskapa i något nytt och vackert igen. Dana berättar att hon även skapar unika coutureklänningar av tyger från 40-talet och planerar att göra en liten bröllopskollektion.
Electra hade med sig massor av godis från hennes butik Signes Karameller i Åstorp. Jag älskar de söta apotekburkarna, och jag gillar tanken av godis i fina förpackningar som presenter till sina gäster på sitt bröllop.

Cupcakes istället för bröllopstårta börjar bli ett allt vanligare alternativ. Åsa-Helena från Cupcake Crush berättar hur hon levererar cupcakes till bröllop i hela Skåne och södra Sverige. Hon erbjuder helt veganska cupcakes som är fria från både ägg,  gluten, laktos, mjölkprotein och nötter (!). Grymt! Och goda var dem, kan jag intyga.
Tusen tack Kamila och Maria för en välroganiserad och trevlig kväll. Det var väldigt kul att träffa så många duktiga och kreativa personer från bröllopsbranschen. Heja er!

4 Kommentarer

  1. Christine skriver:

    Vad fint och kul läsning. Tyllkjolen är fantastisk :)

  2. Ultimate Cake skriver:

    DEt var roligt att kunna vara med på Fliques bröllopsevenemang – ännu roligare hade det om vi kunde ha deltagit själva! Vi fick lämna bröllopstårtan och smakproven, men vi hoppas att det ändå blev uppskattat.

  3. Tack för den fina uppvaktningen på kvällen och en underbar artikel!!
    // FiU damer

  4. Tack själva! Det var bara roligt!

Lämna en kommentar