Hyr din klänning av Elsa Billgren!

Hyr din klänning av Elsa Billgren!

Kategori: Blogg, Inspiration

Enligt mig finns det framför allt två bloggare här i Sverige som är helt överlägsna när det kommer till att leverera bild-, text- och kvalitetsmässigt. Den ena är den fantastiska Sandra Beijer (som jag fick äran att intervjua här) och den andra är ingen mindre än den otroligt begåvade multitaskern Elsa Billgren.

Det finns så mycket som är bra med Elsa. Att hon har sunda värderingar, att hon vågar vägra byxor, att hon bjuder på sig själv på sin blogg, att hon kan snickra ihop snygga köksöar på Äntligen Hemma -för att bara ta några exempel. Och som om det inte vore nog har Elsa en fantastisk vintage-bröllopsklänningssamling på sitt kontor på Konstakademin i Stockholm där man har möjligheten att få hyra klänningar till sitt eget bröllop. En alldeles underbar och bred samling som är ett paradis för alla som älskar tyll, spets och vintage. Ni förstår ju själva att jag var tvungen att kontakta henne och ta reda på mer om hennes samling, vad man bör tänka på när man väljer klänning och även passa på att fråga om hennes och Pontus de Wolfes fantastiska bröllop. Enjoy! Hej Elsa! När började ditt intresse för vintagemode egentligen?
När jag föddes tror jag. Jag är uppvuxen i en miljö där man köpte allt på loppis och second hand, det var standard liksom. Sen började jag spela teater och insåg hur mycket man kan berätta med vad man har på sig. Jag vill nog berätta att jag är en glad, sensuell, lekfull, lite trasig i kanten-person.

Hur kom det sig att du bestämde dig för att samla och hyra ut bröllopsklänningar?
Det bara blev! Helt plötsligt satt jag med en överfull garderob av fest- och brudklänningar som inte passade mig som jag nu har samlat och hyr ut! Det började kanske på riktigt för ett halvår sedan.

Hur stort utbud har du?
Jag har ca 40 vintagebrusklämnningar och 30 festklänningar just nu!

Hur går man till väga om man vill prova klänningar hos dig?
Då mailar man mig på elsabillgren@gmail.com eller skriver en kommentar på min blogg elsa.elle.se så bokar vi in ett möte!

Jag kan tänka mig att du är väldigt uppbokad. Hur långt i förväg bör man ta kontakt med dig?
Det beror på, kan man dagtid brukar det aldrig vara ett problem! När det passar helt enkelt, men helst så man har ett par månader innan bröllopet i alla fall!   Kan man ha en möhippa hos dig?
Det går bra! Jag älskar att berätta om mina klänningar och låta bruden få prova olika looks från olika årtionden, så dricker vi bubbel. Man kan säga att jag har bästa jobbet.

Vad tycker du att  man bör tänka på när man väljer bröllopsklänning – har du några tips?
Att den framhäver ens bästa drag, att den är personlig, att det går att sitta, att man kan gå genom dörrar och att den inte kostar mer än något annat den dagen!

Jag vet att du och din man Pontus de Wolfe hade ett fantastiskt bröllop. Kan du inte berätta lite om det?  Vad hade du på dig?
Jag hade två klänningar och två dagar. Vi gifte oss i Stadshuset en regnig majdag med hela familjen. Då bar jag en kort 50-talstyllklänning i vitt med strass längs med ena sidan och ett genomskinligt paraply till det. Sen åt vi pizza, drack champagne och drog till Paris! När vi kom tillbaka firade vi med stor fest i mina föräldrars våning och då bar jag en hellång festklänning i knallrosa från 60-talet köpt på Beyond Retro.

  Tusen tack för att du tog dig tid, Elsa!

Om ni vill läsa mer om Elsa hittar ni hennes blogg här. Idag råkar det dessutom vara Elsas födelsedag så stort grattis på 27-årsdagen!

 Foto 1: Louise Sandell / Foto 2-6: Elsa Billgren / Alla bröllopsfoton: Anna Malmberg Photography

7 Kommentarer

 1. Louise skriver:

  Älskar Elsa och hennes sinne för vintagemode, tack för en inspirerande intervju!

 2. Sofia skriver:

  Kul läsning! och vilka klänningar! Man vill ju nästan gifta om sig 😉

 3. Mariam skriver:

  Hittade hit via Elsas tips. Har saknat en bra bröllopsblogg så här har du en ny läsare!

 4. Fröken H skriver:

  Fint skrivet! Hittade hit via Elsa och kommer definitivt fortsätta läsa, finns så få bra bröllopsbloggar i Sverige.

 5. Lina, Ditt Bröllop skriver:

  Tack! Och kul med så många nya läsare. Varmt välkomna – eller vad man ska säga. Kram!

 6. barbro juntti skriver:

  jag har något slags diadem i ljusrosa fjädrar som man kan ha om man har kort hår, ja annars med antar jag, skulle vilja ge dig det och handskar till som jag fått av min sambos mamma som hade det när hon gifte sig i slutet på femtiotalet, skicka ett mail om du är intresserad

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] gjorde en lång intervju med mig om mina brudklänningar, uthyrning, fyndande och giftemål! Läs den här tycker jag! Dessutom har jag fått himla fina bilder på när en av mina brudklänningar (nämligen min egen!) […]

Lämna en kommentar