Inspiration – Personliga corsage

Inspiration – Personliga corsage

Kategori: Blogg, Inspiration

Och så var det äntligen dags för Ditt Bröllops grymma gästbloggare Emelie som ligger bakom Svenska Blomsterbloggar och Flora Inspiro att ta ordet igen. Idag tipsar hon om blommor till brudgummen i form av corsage – och personligen älskar jag de naturliga och lite råa exemplen hon har skapat. Håller ni inte med?

När det gäller bröllopsblommor så är det ofta brudens bukett man tänker på i första hand. Men glöm inte bort brudgummen! Brudgummen bär ju oftast en knapphålsblomma, ett så att kallat corsage.

Brudens bukett designas för att passa hennes personlighet, älsklings blommor och favoritfärger.  Precis på samma sätt tycker jag man bör tänka kring corsaget. Vilka intressen har brudgummen? Favoritfärger? Självklart bör ju brudbuketten och corsaget matcha varandra.  Men det behöver ju inte betyda att corsaget bara kan innehålla samma blommor som finns i brudbuketten. Om det är någon speciell blomma, växt eller färg som brudgummen skulle vilja ha, så kan man ju faktiskt också göra tvärt om och lägga till det i brudbuketten.

Foto: Emelie Ekborg

Här ser vi exempel på 3 personliga corsage. Från vänster ett corsage med ros och tallbarr med en touch of 20-talet i form av en knapp, corsage till en naturintresserad brudgum med växter från skogen och till sist ett lite mer romantisk corsage med vinbärsblad och björnbär till en bärodlare.

Är det något speciellt ni vill att Emelie ska tipsa och skriva om – tveka inte att kladda ner det i kommentarsfältet eller i ett mejl!