Planerar du svensexa eller möhippa?

Planerar du svensexa eller möhippa?

Kategori: Blogg, Inspiration

Våren är snart här, vilket innebär högsäsong för möhippor och svensexor. Jag vet hur svårt det kan vara att planera en bra möhippa/svensexa som känns unik och personlig på samma gång. Det här med att slänga på sin vän en pinsam outfit och ta en obekväm promenad med barnsliga uppdrag på stan är vi väl alla överens om att det inte känns särskilt inspirerande? Nej, jag vill hitta roligare utmaningar än så att tipsa om. Därför är mitt första tips i Ditt Bröllops nya möhippa&svensexa-tips-serie hinderbaneloppet Toughest. Jag tog ett snack med en av projektledarna för loppet för att ta reda på mer.

Hej! Vad är Toughest för någonting egentligen?
– Toughest är en hinderbana och en fantastiskt rolig och annorlunda utmaning som går av stapeln för första gången någonsin den 4:e maj på Ribban i Malmö!

Kan du förklara vad ni menar med hinderbana? Är det saker man ska hoppa över?
– Ja delvis är det ju det, men inte bara. En del hinder innebär att man måste krypa, kanske klättra och även bli lite blöt. Alla hinder är inte officiella än utan vi släpper några åt gången, men jag lovar att inga hinder är farliga på något sätt.

Hur långt är loppet?
Det är runt åtta kilometer långt och kommer ha tjugofyra hinder.

Men det låter ganska tufft! Är du säker på att loppet inte bara lämpar sig för elitidrottare?
– Klart att det är tufft, loppet heter ju Toughest! Men det handlar om en vilja att ta sig igenom loppet. Vill man så kan man. Alla klarar ta sig fram åtta kilometer, sedan kanske det går lite snabbare och smidigare för en del än för andra. Huvudsaken är att man har roligt!

Hur går man till väga om man vill vara ett gäng på en, låt säga, möhippa och vill anmäla sig?
– Först och främst tycker jag att det här är ett utmärkt lopp att ha på en möhippa eller svensexa. Det är en otippad utmaning och tävling som kommer bli ett minne för livet. Och man ska inte underskatta den sköna adrenalinkicken som man belönas med när man har kommit fram i mål! Är ni ett gäng som vill tävla som ett lag anmäler ni er till vår lagtävlan. All information står på vår hemsida Toughest.se och där kan man se ungefär hur banan kommer att se ut också. Lagen tävlar i en tävling för sig där det lag med snabbast snitt-tid vinner. Självklart får man hjälpa varandra att ta sig förbi de olika hinderna inom laget vilket också kommer bidra till en grym lagkänsla!

Okej och slutligen då måste jag ju fråga. Vad kostar det att vara med?
– Priset för Toughest är 495 kronor. 

Tack för dina svar! Vill du läsa mer om Toughest, klicka härSitter du på bra tips och idéer på hur man kan hålla en rolig, annourlunda, kreativ och/eller personlig möhippa eller svensexa så får du mer än gärna dela med dig. Eller kanske vill du berätta om din egen? Alla tips och storys är välkomna! Hör av er till support[@]dittbrollop.se.

Foto 1: Ruffled / Foto 2: Toughest