Inspiration – Bordsdekorationer i vår

Inspiration – Bordsdekorationer i vår

Kategori: Inspiration

Tiden går fort när man har roligt (läs: bloggar om bröllop) och det är hög tid för ännu ett gästnlägg av Emelie från Svenska Blomsterbloggar. Idag delar hon med sig av sina bästa vårblomster-tips.

I vår är det pasteller som gäller, både när det gäller mode, inredning och bröllop. En blomma som alltid är lika populär i bröllopssamanghang är rosen. På bild 1 ser vi pastelliga rosor i rosa och lila. Men glöm inte att rosor finns även i ljust gul, aprikost och creamvitt. Pastellfärger kan man med fördel blanda, så blanda gärna rosor i olika nyanser.  För att skapa en riktigt romantiska känsla, använd rosorna i låga och kompakta bordsdekorationer. Krukor, vaser och skålar i glas, silver och kicksilverglas passar utmärkt till denna pastelliga roslook. Bordsdekorationer med rosor passar lika bra till vintage-bröllopet som till det klassika bröllopet!

Grenar med körsbärsblom i höga glasvaser är ett väldigt enkelt men effektivit sätt att skapa vår inomhus. För en mer dramatisk look är det väldigt snyggt med vaser i svart glas, då framhävs körsbärsblommens rosa färg till max. Beroende på dukningen och hur lokalen i övrigt är dekorerad, så passar körsbärsblom lika bra till det stilrena och strama bröllpet som till det gulliga och romantisk!

Vad kan vara mer vårigt är tulpaner? Tulpaner kan med fördel användas i monokroma bordsdekorationer. Var inte rädd för riktigt höga bordsdekoratiner! Det är en gammal myt att man inte kan ha höga bordsdekorationer. Tricket är att använda höga men smala vaser och att inte fega ur utan göra dem så passa höga att blommorna kommer upp ovanför gästernas huvud.

Foto: 1. / 2. / 3.