Inspiration – Boudoir

Inspiration – Boudoir

Kategori: Inspiration

Den senaste tiden har boudoirfotografering blivit allt vanligare och något som flera bröllopsfotografer erbjuder i sitt utbud. Ditt Bröllop tog ett snack med duktiga fotografen Fröken Fokus för att ta reda på mer om den lättklädda bröllopstrenden.

Hej Fröken Fokus! Kan du berätta lite om dig själv för Ditt Bröllops läsare? Fröken Fokus föddes efter att jag, Martina, jobbat som pressfotograf i flera år och plötsligt kände att jag ville skapa något annorlunda. Jag insåg att förmågan att fånga de där ”småstora” ögonblicken inte riktigt kom till sin rätt på tuffa pressjobb. Levande Portätt handlar om ett förhållningssätt till de jag fotograferar, där vi bara låter saker hända, har kul och alla får vara sig själva. Det är de bästa bilderna blir till! Mina kunder brukar säga att själva fotograferingen är en upplevelse i sig och att de upptäckt sidor hos sig själv de inte sett innan. Och den lilla detaljen att många blir rörda till tårar när de ser sina bilder. Det är den bästa komplimangen för Fröken Fokus.

Vad är boudoirfotograferi för något egentligen? Vi tar sensuella bilder som tar fram din skönhet och kvinnliga former. Du ger dig själv och din partner ett vackert minne för livet helt enkelt.

Vem är den typiska boudoirkunden? Finns det en sådan? Många tjejer väljer att göra en boudoirfotografering som morgongåva till sin man. Men boudoir handlar om mer än det. För några av mina kunder handlar det om att bejaka sin kvinnlighet och skapa något vackert för sig själv och att vara stolt över.

I vilken miljö fotograferar man boudoir? Man kan fotografera på fina hotellrum eller andra ”externa” miljöer, men eftersom jag har en otroligt fin studio med dagsljus, stora fönster med djupa fönsternischer och rappade vita väggar, så bokar vi numera de flesta boudoir-sessioner här. Studion är helt nyrenoverad och vi har egen sminkloge, fullutrustat badrum och himla gott kaffe, så alla bekvämligheter finns på plats, vilket gör att möhippor trivs här.

Åh, vilket bra möhippa-tips. Men hur blir man så glammigt sminkad och snygg i håret? Fixar man det själv innan? Vi rekommenderar att man satsar på professionell make-up och hårstyling, och vi har möjlighet att ha egen make up artist här i studion.

Hur lång tid tar en fotografering? Det beror på, men från cirka 1 timme till tre timmar beroende på vilket pakert man väljer.

Måste man boka en tid långt i förtid för att kunna fotografera boudoir? Det är olika beroende på säsong, nu på våren är det högre tryck än på vintern. Jag rekommenderar att man tar första kontakten med fotografen ca 2-3 månader innan bilderna ska vara färdiga. Det är viktigt att man hinner träffas innan fotograferingen för att snacka ihop sig om upplägg och idéer, men viktigaste av allt är att du lär känna din fotograf så att hon kan hjälpa dig att förverkliga dina drömbilder.

Foto: Fröken Fokus

Stort tack Fröken Fokus att du tog dig tid och delade med dig av dina fina boudoirbilder! Klicka här för att se fler.