Inspiration – Cupcakes

Inspiration – Cupcakes

Kategori: Inspiration


Att välja bröllopstårta kan vara ett ganska klurigt jobb. Den ska gärna avspegla bröllopets tema, vara snygg och så klart väldigt god. Ett alternativ till bröllopstårta som börjar bli allt vanligare är cupcakes. Vi gillar tanken av dekorerade små  tårtportioner i gulligt cupcakeformat och att slippa stå i skära-tårta-kö så vi letade upp proffsiga Martin och Mikael från Cupcake Sthlm för att höra mer.

Hej Martin och Mikael! Hur kommer det sig att ni är så bra på cupcakes?
Vi fokuserar på att allt som vi lägger på och i våra cupcakes ska vara gott och tillföra något. Vår bakgrund som kockar tror vi spelar roll när vi kommer på nya smaker.

Berätta lite om Cupcake Sthlm. Vad gör ni för något?
Vi är ett Cupcakebagerie i Stockholm som har tre stycken affärer: St Eriksgatan 83, Götgatan 78 och vår hemsida www.cupcakesthlm.se. Vi serverar våra nybakta cupcakes i en lyxförpackning varje dag. Antingen får man de hemlevererade eller så kommer man in och fikar i våra butiker.

Vilken är den roligaste beställningen ni har fått? 
Vi fick faktiskt en beställning av en kille en gång där han skickade med ett meddelande till mottagaren. Meddelandet var ”Vill du gifta dig med mig?”. Flickan sa ja och de serverade våra cupcakes på sitt bröllop!

Det börjar bli vanligare och vanligare att man bjuder sina gäster på cupcakes på sitt bröllop. Varför tycker ni att man ska välja cupcakes istället för en klassisk bröllopstårta på sin stora dag?
Vi tycker det är roligt att kunna erbjuda ”en liten bröllopstårta” till varje gäst på bröllopet.’

Måste man bo i Stockholm för att få ta del av era fina cupcakes?
Ja i dagsläget är det faktiskt så. Men vi levererar ca 15 minuters radie runt Stockholm utanför tullarna. Är man osäker så kan man ju alttid ringa och fråga.

Vi tycker det låter kul att prova på att göra cupcakes. Får man göra det hos er?
Ja, det är den givna aktiviteten på möhippan! Hit kommer man med bruden för att få inspiration till det söta som ska serveras på bröllopet, eller om man bara vill ha ett kul upptåg på möhippan. För er har vi förberett ett hav av olika bottnar, frostingsmaker och strössel, sen är det bara er kreativitet som sätter gränserna! Man kan vara i grupper på runt femton till tjugo personer och så står vår bagare för värdskapet och ger tips på hur man får till det perfekta utseendet på frostingen. Det kostar 295 kronor per person och då ingår även fyra stora cupcakes att ta med i en liten box med rosa band och valfri dryck som kaffe, te, läsk eller juice.

Det låter kul! Sist men inte minst. Om Ditt Bröllop var en cupcake, vad skulle vi heta och vara för smak?
Sommardag! Den skulle bestå av vanilj- och jordgubbsbotten med jordgubbsfrosting samt torkade jordgubbar.Sommardag med en massa jordgubbe låter fint! Tack Martin och Mikael för era fina cupcakes och svar. Vill ni besöka Cupcake Stockholms hemsida gör ni det här.

2 Kommentarer

  1. Karin skriver:

    Gillar också cupcakes på bröllop. Synd att man redan har gift sig :)

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] bröllop. Det är också en sida där ni kan läsa intervjuer med och om kreativa personer och företag i bröllops-Sverige. Jag, Lina, håller mig mest i bakgrunden. Jag är som gladast när jag får […]

Lämna en kommentar