Inspiration – Modisten Patrik Selling

Inspiration – Modisten Patrik Selling

Kategori: Inspiration

I dagens trender inom bröllopsmode kommer det mer och mer hattar och hårprydnader som ett alternativ till slöjan. Det har setts i många av de senaste bröllopsmagasinen och på olika mode- och bröllopsbloggar. Men vart hittar man då rätt hatt till sitt bröllop?

I Göteborg finns en av Sveriges verksamma modister som är inriktade till just bröllopshattar och kunduppdrag. Han heter Patrik Selling och är verksam i ateljén Skräddarns Hus där han har varit verksam som modist i 6 år och har varit med på olika mässor t.ex. Bröllopsmässan i Göteborg, Fresh Fish och andra event under årens lopp. När du kommer till Patriks ateljé mottas du proffessionellt och du får sitta ned i lugn och ro med Patrik och prata om dina idéer och vad du har för visioner med ditt bröllop, dina kläder och ett eventuellt tema. Sedan kommer du och Patrik fram till en skiss, idé och modell. I sin ateljé tillverkar Patrik alla hattar själv och hans kreativitet, hantverkskännedom och skicklighet inom sitt yrke är hög. Vid det här tillfället får du även ett kostnadsförslag för vad din hatt eller hårprydnad kommer kosta, det varierar beroende på storlek och materialval. I ateljén Skräddarns Hus jobbar även herr-, dam- och klänningsskräddare.

Det är väldigt vanligt att Patrik har täta samarbeten tillsammans med klänningsskräddarnas kunder när det gäller hattar och hårprydnader.  Det finns en två olika varianter av hattar och hårprydnader som är vanligast till bröllop:  Hårprydnad som sitter fast i håret med en kam eller spänne och som kan dekoreras med t.ex. flor, fjädrar, blommor o sv, eller Koaff (coiff) som är en större typ av hårprydnad som har en hård platta som bas, som kläs med ett tyg och som sen dekoreras efter önskemål med t.ex. flor eller blommor.

Bilder och kontakt: Patrik Selling

Sysslar du också med något som kan intressera våra bröllopsälskande läsare? Mejla mig på info@dittbrollop.se!