Inspiration – ParantParant hårsmycken

Inspiration – ParantParant hårsmycken

Kategori: Inspiration

Ett unikt och handgjort hårsmycke är en effektfull accessoar att piffa till sig med på sin stora dag. Ditt Bröllop älskar ParantParants design och tog därför kontakt med grundaren Örjan för att ta reda på mer om den vackra hårtrenden.

Hej Örjan! Kan du berätta lite kort om dig själv för Ditt Bröllops läsare?
Jag kommer från Mariestad i Västergötland, flyttade till Stockholm 1993 och bodde och jobbade i London mellan 1996 och 2000. Jag har jobbat som frisör i över 20 år med mycket bruduppsättningar i bagaget. Nu är jag tillbaka i Västergötland igen och befinner mig  mest i min ateljé i vårt lilla 1800-tals hus utanför Hova där jag tillverkar alla hårsmycken och klänningar. Jag fotograferar också mycket, alla bilder på min hemsida har jag tagit själv. Så det blir mindre och mindre av jobbet som frisör.

Hur kom du på idén att börja tillverka hårsmycken?
Det var bristen på vackra håraccessoarer. Jag började göra accessoarer till mina kunder när de kom för bruduppsättning, sen spred sig detta till de andra frisörernas kunder och jag började göra fler och fler. Jag tycker att det är vansinnigt kul! Och sen anser jag fortfarande att det är dåligt med snygga håraccessoarer i Sverige.

Varför tror du att hårsmycken har blivit så populärt den senaste tiden?
Det har nog och göra med hela vintagetrenden tror jag… och att vi börjar bli lite mer vågade i det här landet vilket är fantastiskt! Jag hoppas på att vi kommer få se mer huvudbonader och hårsmycken i framtiden!

Om man redan har bestämt vilken bröllopsfrisyr man vill ha men är sugen på att piffa till den med ett smycke. Finns det möjlighet att få hjälp av dig som arbetat om frisör om vilket smycke som skulle passa en bäst?
Absolut, jag vill ha ett samspel med de som beställer av mig. Jag diskuterar gärna hela stilen med allt från skor, klänning, blommor och självklart frisyr och evenutellt hårsmycke. I mån av tid så kan jag även göra brudfrisyren om någon skulle vara intresserad. Hårsmycke och frisyr styrs mycket av klänningsvalet för att få en fin balans.

Kan man ha hårsmycke som gäst på ett bröllop eller är de endast till bruden?
Självklart kan man bära hårsmycke som gäst! Eller varför inte en liten hat/fascinator.

Du tillverkar även bolero-jackor, kuvertväskor och brudklänningar. Var hämtar du din inspiration ifrån?
Inspirationen kommer givetvis av mitt stora intresse för hår och kläder och att det är så roligt att få hjälpa människor på en så stor dag i deras liv som ett bröllop är. Sen ligger min ateljé i de djupa tivedsskogarna där konstnären John Bauer målade sina tavlor. Titta på ett av hans verk så förstår ni det magiska här! Det är alltså inte svårt att bli inspirerad av min omgivning. Sen blir jag inspirerad av allt som är vackert, som  blommor, möbler, tyger, spetsar, ja allt sånt romantiskt och skirt!

Hur går man till väga om man vill prova någon av din design?
Man tar kontakt via mail eller telefon från min hemsida www.parantparant.se så diskuterar vi oss fram till den perfekta brudstylingen med hårsmycken, frisyr, klänning med mera. Man kan också beställa något som redan finns på sidan eller bara  maila om man vill ha tips om något. Alla är välkomna att höra av sig!

Stort tack Örjan för att du tog dig tid! Vill du se och läsa mer om ParantParant, klicka här.

6 Kommentarer

 1. K skriver:

  ååhh herregud så snyggt! Älskar alla!

 2. Maria skriver:

  Tack för jättefin inspiration. Otroligt vackra hårsmycken verkligen!

 3. sanna skriver:

  helt otroligt vackra hårsmycken!!! Vill HA!!

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] vet Örjan, grundare av smått fantastiska ParantParant, som jag intervjuade här? Han har varit snäll nog att skänka en av sina vackra håraccessoar-skapelser som nu ska lottas ut […]

 2. […] råkar vara på just bröllop. Det är också en sida där ni kan läsa intervjuer med och om kreativa personer och företag i bröllops-Sverige. Jag, Lina, håller mig mest i bakgrunden. Jag är som gladast […]

 3. […] Bröllop för att de söker inspiration om bröllopsfrisyrer. Därför blev jag extraglad när Örjan skickade bilder på sina senaste hårsaccessoarer tillsammans med vackra håruppsättningar. Här […]

Lämna en kommentar