Inspiration – Personliga temabröllop

Inspiration – Personliga temabröllop

Kategori: Inspiration

Ett personligt bröllop är ett roligt bröllop! Det tror vi på Ditt Bröllop i allafall så därför har vi intervjuat Rebecka som har startat Unika Fester och som jobbar med att ordna personliga och roliga temabröllop.

Hej Rebecka! Kan du berätta lite om dig själv för Ditt Bröllops läsare?
Jag  är utbildad Event Manager och bor numera i Hamstad men är ursprungligen från Skåne. Jag har nyss startat Unika Fester i Halmstad som riktar sig främst till brudpar i Halland, men skulle man vilja ha hjälp att hitta ett tema som passar och bor på annan ort ska det nog också gå att lösa via mejl, telefon eller Skype.  Jag gifte mig själv förra sommaren med min man David.

Kan du berätta lite om ert bröllop?
Precis som alla par ville vi ha en speciell dag. Vi valde att inte följa alla traditioner utan satsade på saker som kändes typiska för oss. En av de första sakerna vi bestämde oss för var att hålla bröllopet utomhus på östkusten någonstans nära Västervik där David kommer ifrån. Det blev tillslut på Hässelö, en ö i Västerviks skärgård. Gästerna kunde komma  redan dagen innan och bo över om de önskade eller så kom de med båttaxi en stund innan vigseln. Vigseln hölls på baksidan av ett vandrarhem och gästerna satt på filtar i gräset. Själva festen hade vi ett stort tällt. Dagen efter bjöd David familj på lättare lunch och så öppnade vi våra presenter. Det blev helt enkelt en tredagarsfest!

Hur tänkte du inför ditt klänningsval?
Det är viktigt att ha på sig något man känner sig bekväm i. Jag hade en kort vit känning med prickar på. Jag bär sällan klänning och tyckte därför att det skulle kännas obekvämt med en lång. David hade på sig hängslen och fluga till en skjorta, men ingen kavaj.

Hur gjorde ni för att få ert bröllop personligt?
Både jag och David gillar att pyssla och över hela bröllopet fanns det små detaljer som speglade oss som par. Gästerna kunde under dagen få ”scrap booka” sin egen sida i ett album och de fick även sätta sitt tumavtryck på en tavla med inspiration av filmen Upp. Den tavlan har vi på vår vägg nu! Alla bord hade namn från våra favoritfilmer och för att hitta vilket bord man tillhörde fick man först lösa en liten gåta. Det kunde till exempelvara ”Är ni säkra på att ert bord verkligen existerar och inte att det bara är en konstruktion av ert undermedvetna? Följ den vita kaninen så får ni kanske reda på svaret” vilket självklart hörde till Matrix-bordet. Vi hade även mycket hemmagjorda dekorationer och trycksaker i vårt färgtema rött, orange och gult för att få det personligt och mysigt.
Hur kom det sig att du startade Unika Fester?
Jag ville hjälpa andra par att få uppleva en fantastisk och personlig bröllopsdag, precis som vi hade. Man kan utforma ett bröllop på många sätt och det är brudparets chans att verkligen synas, både personligen men även i dekorationer, tema, mat, plats ja allt.

Har du några konkreta tips till brudpar som läser och ska planera sitt bröllop?
Det enklaste att börja med är att försöka tänka bort allt vad traditioner, vänner och släkten säger vilket inte är så lätt. Sedan kan ni som par börja diskutera vad ni vill att er dag ska representera och hur den ska vara. Bestäm lämpligen en stämning, som mysigt till exempel. Då har man något att utgå ifrån. Andra stämningar kan vara lyckligt, spännande, romantiskt och mycket mer. Glöm inte att det ska kännas rätt. Välj inte romantiskt och dekorera med massa rosa hjärtan och blommor om ni inte tycker om det. Hatar ni rosa, välj något annat! När stämningen är bestämd är det lättare att forma resten. Välj ett tema som går hand i hand med stämningen. Då har ni gjort halva jobbet. Man kan gå fullt ut när man väljer ett tema, som till exempel Disney och låta alla gäster komma utklädda. Eller så tonar ni ner det och har skymtar av Disneyfigurer i festprogrammet och citat från olika filmer och så vidare. De flesta tonar ju ner det, men åh vad roligt det är när par vågar göra det fullt ut!

Med hjälp av stämningen och temat går det att fortsätta med att välja färgtema. Man måste såklart inte ha allt det här, men det brukar hjälpa till att ge en helhet till bröllopet. Har till exempel valt att ha ett avslappnat friluftslivsbröllop kan det passa att ha dova färger, vigsel i skogen där gästerna sitter på stubbar, mycket gröna väsxer och hängande lyktor för att skapa en härlig stämning. För att ta sig till festplatsen kan gästern fåa en orienteringskarta där festplatsen är markerad. Mycket svårare än så behöver det inte vara!

Tack så mycket Rebecka för alla dina tips! Vill ni läsa mer om Rebecka och Unika Fester klickar ni här.