Inspiration – Save the date-video

Inspiration – Save the date-video

Kategori: Inspiration

Det är alltid lika kul med kreativa människor som tänker utanför ramarna när det gäller både bröllop och bröllopsplanering. Tyler och Hanna är just ett sådant par. Istället för att skicka ut ett save the date-kort till sina bröllopsgäster valde de att göra en save the date-video. Så personligt och fint!


Foto: Ariel Renae

Save the date är inte den officiella bröllopsinbjudan. Det skickas istället ut flera månader innan bröllopsinbjudan till gästerna för att informera dem om att bröllopet kommer äga rum på ett visst datum. På så vis blir chansen större att alla gäster kan komma, speciellt om man har valt att ha bröllopet under en period då många är bortresta eller har semester. Den riktiga bröllopsinbjudan kommer senare.

Hanna berättar:

”Eftersom Tyler, min fästman, är kanadensare och eftersom vi bjuder både svenska och utländska gäster, så ville vi ha en save-the-date som fungerade för alla. Tyler håller på att lära sig svenska och det var jag som kom på idén att göra en film där han försöker bjuda in på svenska. Jag hade en rätt klar bild i huvudet om hur jag ville att den skulle se ut, men Tyler var inte riktigt lika säker på att det var en bra idé. I julas när jag var över i Kanada åkte vi till en vän till Tyler som är fotograf och har en liten studio inomhus. Klippet filmades väldigt amatörmässigt med en iphone och med endast 3 tagningar. Meningen var att jag skulle rätta honom ett par gånger bakom kameran, men han satte svenskan rätt bra och det kändes nästan löjligt att rätta de små saker han uttalade fel. Det tål att sägas att han inte är riktigt så här bra på svenska än, utan att han hade ett manus framför sig!

Låten i bakgrunden är ”Good Life” med OneRepublic som vi lyssnade på mycket när vi precis hade träffats. Passade bra tyckte vi. Och resultatet? Jo, det blev precis som jag hade tänkt mig i huvudet och min fästman fick (liksom ofta) erkänna att jag hade rätt och kommit på en bra idé. Haha. Video skickades ut per mail till alla gäster tre månader innan inbjudningarna skickades ut.”

Etiketter: , ,

6 Kommentarer

 1. K skriver:

  Gillar’t :)

 2. Sanna skriver:

  Vilken rolig idé med video och så bra den blev. Känns verkligen nytänkande . Man kanske tom kan göra det i samband med att man förlovat sig och vill meddela detta och att folk redan ett år innan kan save the date.

 3. Carin skriver:

  Rolig idé!

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] månaden har vi fått ta del av bilder från flera bröllop runt om i landet, läst om boudoir, save the date-videor och […]

 2. […] vet Hanna & Tyler  som delade med sig av sin roliga Save the Date-video? I somras fick de äntligen varandra och ännu en gång bjuder de på en liten video, den här […]

 3. […] om när ni gifte er barfota i skogen, sammanställde annorlunda inbjudningskort , gjorde en save-the-datefilm, eller kanske höll en galen svensexa: hör av dig! Jag vill veta. Och alla andra läsare också […]

Lämna en kommentar