Stylad lantlig fotografering av Makeri

Stylad lantlig fotografering av Makeri

Kategori: Inspiration

Vad händer när en illustratör, en bildkommunikatör, en formgivare och en fotograf slår ihop sig?  Svaret är Makeri.

Makeri är  en kreativ byrå som startades av fyra tjejer i Västerås. Här nedanför följer en intervju med dem samt en smått fantastisk stylad bröllopsfotografering som de styrde ihop i somras med lantligt tema. Tårtorna är hembakta med bär från trädgården, buketten består av nyplockade blommor och attiraljerna är främst loppisfynd (till och med klänningen!). Underbart.

Kan ni berätta lite om er själva och er bakgrund. Tove – Jag är en frilansande illustratör med förkärlek för djur, bokstäver och rosa. Jag har bland annat synts i Family Living och Cap & Design och gjort jobb för Blocket och NK

Matilda – Jag är en utbildad grafisk formgivare och bildkommunikatör. Jag är även fotograf och gillar att fotografera i projektform där både styling, planering och själva utförandet har lika stor betydelse.

Nathalie – Jag är frilansande formgivare som framförallt jobbar med tidningslayout. Den senaste tiden har jag börjat utveckla mitt stora intresse för form, inredning och mode och börjat jobba med styling.

Elin –  Jag driver sedan 2009 eget företag som fotograf och har de senaste åren fotat ett 40-tal bröllop. Jag är helt självlärd och älskar spontana ögonblick, symmetri och korta skärpedjup.

Hur kom ni på idén med Makeri? Vi träffades genom våra yrken. Eftersom vi alla är frilansande egenföretagare kom vi snabbt fram till att det vore kul att ha ett gemensamt kontor där alla kunde sitta och jobba. Dels för att det skulle vara kul att sitta i en sådan kreativ miljö och dels för att vi då enkelt kunde göra jobb tillsammans.

Hur skulle ni beskriva er stil? Vi kan självklart anpassa oss efter kunden, men vår personliga stil är vintage och naturligt med ett eko-tänk. Vi gillar att ta fram det personliga i bröllop och tror på att man med små medel kan skapa något storslaget.

Vad kan Makeri hjälpa till med i bröllopsväg? ALLT! Vi kan ordna med bröllopsplanering, styling (av både brudpar och eventet), fotografering, grafisk design/illustration till save the date, inbjudan, borsdplaceringskort, vigselprogram, meny med mera med mera. Förutom själva bröllopet kan vi även hjälpa till att anordna en rolig och personlig möhippa.

Det känns som det börjar bli vanligare att använda sig av professionell hjälp inför sitt bröllop. Vad tror ni det beror på? Folk jobbar mer och mer idag, och det är inte alltid man har tid att sätta sig och planera ett bröllop. Dessutom är tjänsterna mer lättillgängliga idag än vad de var för bara 5 år sen. Detta gör att trenderna inom bröllopsbranschen utvecklas. Idag är det väldigt populärt att ha ett bröllop som är format efter brudparet, istället för det ”traditionella”.

Om man gillar det ni gör och vill ta hjälp av er men inte bor i Västmanland, kan man ändå vända sig till er? Ja, absolut! Med dagens teknik och kommunikationsmöjligheter är det inget ”måste” att vara i samma stad. Vi är mobila och flexibla och anpassar oss efter kunden.

Vad skulle ni säga är era allra bästa bröllopstips? Vad bör man tänka på inför och under sin stora dag?

1. Det kan inte bli fel. Man gör exakt som man vill med sitt bröllop. Elin gifte sig förra året och hade ett långt från traditionellt bröllop. Det viktigaste är att du och din partner har väldens bästa dag!

2. Planera, planera, planera! Det är mycket mer att göra än man tror och det är viktigt att se till att vara ute i god tid. Väntar man för länge kan ens drömfotograf eller lokal redan vara uppbokad. Se även till att båda två är med och planerar, så att det inte blir en enmansshow.

3. Köp på loppis/second hand. Det behöver inte vara superdyrt med bröllop. Det finns massor av saker att loppisfynda och på så vis skapa ett personligt bröllop.

4. Säsongsplanera. Vill du ha en viss sorts blommor i buketten eller svenska jordgubbar på tårtan kan det vara bra att kolla upp när de har säsong. Det är bra ur både ett praktiskt och ett miljötänk.

5. Ta hjälp! Om ni känner att det blir för mycket eller att ni inte riktigt vet vad eller hur ni ska göra, anlita någon som kan. Det kan vara allt från ett planeringsmöte till hjälp med hela bröllopet. Allt för att er dag ska bli så lyckad som möjligt.

Styling Nathalie / Inbjudningskort & Menyer Tove och Matilda / Foto Elin

Makeris hemsida hittar ni här. Trevlig helg på er!