Riktiga Bröllop

Lisa & Bengt-Göran, Stråvalla

Kategori: Riktiga Bröllop

EvelinasFotoLisa&BengtGöran01EvelinasFotoLisa&BengtGöran02EvelinasFotoLisa&BengtGöran33EvelinasFotoLisa&BengtGöran40EvelinasFotoLisa&BengtGöran62EvelinasFotoLisa&BengtGöran68EvelinasFotoLisa&BengtGöran71EvelinasFotoLisa&BengtGöran92EvelinasFotoLisa&BengtGöran93EvelinasFotoLisa&BengtGöran95EvelinasFotoLisa&BengtGöran101EvelinasFotoLisa&BengtGöran127EvelinasFotoLisa&BengtGöran132EvelinasFotoLisa&BengtGöran135EvelinasFotoLisa&BengtGöran168EvelinasFotoLisa&BengtGöran176EvelinasFotoLisa&BengtGöran194EvelinasFotoLisa&BengtGöran201EvelinasFotoLisa&BengtGöran203EvelinasFotoLisa&BengtGöran206
 

Bröllopsfotograf: Evelinas Foto

Fotografen berättar:

”Första gången jag träffade Lisa & Bengt-Göran kände jag klick. Inte en tvekan. Klart jag skulle fota deras stora dag. När det sedan kom fram att dom är stora fan av historia precis som jag så kittlade det till ännu mer i magen! Tjoho! Dom skulle ha Älsborgs Caroliner i kyrkan!

Det var den varmaste dagen under hela sommaren! Jag var med Lisa och hennes mamma hos Aivi som är en riktigt duktig make up-artist i Kungsbacka. Lisas mamma hjälpte henne med klänningen och hon såg ut som en prinsessa!
Vi mötte upp Bengt-Göran som sken som en sol när han fick se sin brud. Och när jag fick se Bengt-Göran! Hans uniform! Han såg ut precis som en riktig sagoprins!

Och ja, jag måste säga att när jag tittar på bilderna på Lisa & Bengt-Göran i det höga gräset så tänker jag på vilken disneyfilm som helst. Jag önskar er all lycka och kärlek i världen!”

Bukett Åkrabergs Trädgård / Hår Beauty By Aivi / Smink Beauty By Aivi Kyrka Stråvalla Kyrka / Mottagning Stråvalla Hembygdsgård /

Sanna & Jens, Skåne-Tranås

Kategori: Riktiga Bröllop

S&J066 S&J065 S&J045S&J051 S&J079S&J094S&J103S&J DANIELS029 S&J DANIELS039 S&J DANIELS042S&J110S&J113S&J123S&J114 S&J119S&J117 S&J132 S&J142S&J140 S&J149 S&J157 S&J160 S&J164 S&J166 S&J178S&J169 S&J183 S&J186 S&J189 S&J194 S&J195 S&J212 S&J214 S&J216 S&J230 S&J240 S&J258S&J250 S&J260 S&J307 S&J313 S&J338
S&J341S&J348 S&J350 S&J358 S&J361 S&J365S&J001S&J007S&J010
S&J024S&J009S&J368 S&J395
S&J428S&J449 S&J478

Bröllopsfotograf: Malin Enestubbe
Bruden berättar:

Första gången vi träffades var under sommaren 2004 men det var inte förrän på hösten samma år som vi bestämde oss för att det skulle vara vi. Det dröjde sedan ungefär 10 år till den 13 mars 2014 som Jens friade på vackra Boccas del Toro i Panama. Vi började i princip direkt planera vårt bröllop. Vi visste att vi antingen ville vara i Småland runt Växjö där brudgummen är bördig från eller någonstans på Österlen där brudens morföräldrar kommer ifrån. Eftersom vi visste att många av våra gäster skulle komma långt ifrån ville vi ha en plats där det fanns boendemöjligheter precis vid festlokalen och att känslan på bröllopet skulle vara lantligt jordnära med temat säckväv och spets. Vi hittade tillslut platsen som vi tyckte var den perfekta för oss och för den typ av bröllop som vi ville ha. Vi bestämde oss för Tranåsgården i Skåne-tranås. För att välja kyrka åkte vi på en kyrkorundtur i området och kände då att det var en kyrka som verkligen stack ut, Vitaby kyrka. 

Vårt bröllop hölls under helgen 17-19 juli 2015. Vi valde att fira vårt bröllop i dagarna tre eftersom väldigt många av våra gäster kom långväga ifrån och då många ändå behövde komma redan på fredagen och vi ville därför göra hela helgen till en fest. På fredagen anordnades därför grillkväll med mingel, kubb , krocket och musikquiz. Tanken var naturligtvis också att så många som möjligt skulle ha träffat varandra redan dagen innan bröllopet för att känslan skulle bli så avslappnad som möjligt på vår bröllopsdag.

Vi skötte dukningen och dekorationen av lokalen själva. Till vaser hade vi samlat ihop glasburkar och metallburkar och sytt på spets och säckväv. Vi hade köpt linneservetter och stämplade dessa med vårt egna emblem. Servettringar gjordes av toalettrullar som täcktes med säckväv. Alla våra program gjordes på krämvit papper och bands ihop med säckband för att allt skulle följa en röd tråd och göra dukningen enhetlig. Till blommor på borden valde vi luktärt och brudslöja.

Vår bröllopsdag förevigades av den helt fantastiska Malin Enestubbe och hennes man Daniel Enestubbe. De kom till vårt hotell redan 08.30 på morgonen för att fota alla förberedelser. Malin fotade mig och Daniel fotade Jens. Vi gjorde oss i ordning var för sig för att det skulle bli ett överraskningsmoment första gången vi såg varandra. Jag hade varit så nervös för fotograferingen eftersom jag alltid gör olika miner på foto men med Malin kunde jag slappna av helt och hållet. Malin är otroligt professionell och lägger ner hela sin själ i sitt arbete. Tiden går så otroligt fort en dag som denna och framförallt är det så lätt att tiden bara springer iväg när man gör sig i ordning. Då är det viktigt att man har en fotograf som kan säga ifrån och styra när det behövs! Vi hade sedan tidigare med hjälp av Malin bestämt att vi framförallt skulle fotas vid Haväng. Vi är så glada för att Malin ville och kunde fotografera oss på vår stora dag. Våra bröllopsbilder blev verkligen precis så som vi ville ha dem utifrån vår stil och personlighet.

Likadant måste jag säga att Örjan Johansson, som skapade mitt hårsmycke, rakt av lyckades fånga känslan som vi ville ha när det gällde våra kläder med en touch av 20-tal. Jag älskade verkligen min blombukett, enkel, stilren och även den lindad i säckväv efter förslag från vår florist Malin Eriksson på blomsterdesignhven. Vi serverade en trerättersmiddag gjord av Eve Maltais och som avslutades med ett konstverk av Lina Weber som gjorde vår bröllopstårta, helt magisk. Efter middagen var det den obligatoriska bröllopsvalsen och sedan röj på dansgolvet till liveband!

På söndagen åt vi brunch ihop med alla de gäster som sovit över och vår fantastiska fotograf hade satt ihop en film från dagen innan som avslutade brunchen. Inte ett öga var torrt! Tack till alla som var med och gjorde vår dag helt fantastisk. Det blev verkligen ett minne för livet! Till alla er som har denna fantastiska dag framför er, gör den till er och njut av varenda sekund!”

Plats:

Skåne-Tranås, Skåne, Sverige

Hanna & Martin, Båstad

Kategori: Riktiga Bröllop

hannaochmartin001hannaochmartin002hannaochmartin040hannaochmartin027hannaochmartin043hannaochmartin047hannaochmartin052hannaochmartin075hannaochmartin064hannaochmartin079hannaochmartin083hannaochmartin097hannaochmartin100hannaochmartin101hannaochmartin109hannaochmartin112hannaochmartin123hannaochmartin128

Bröllopsfotograf: Beatrice Bolmgren

Bruden berättar:

”Vi gifte oss i Östra Karups kyrka (ligger precis innan Båstad) och vigdes av Per Thelander – en präst som var så jäkla härlig att jag ett tag övervägde att hoppa över det där lille staketet framme vid altaret och gifta mig med honom istället. Det krävdes ENORM ansträngning för att inte gråta mig igenom allt ihop? Herregud. När Martins bästa kompis och hans fru gick upp och sjöng vår låt ”Gårdakvarnar och Skit” helt acapella var mitt hjärta så fullt att det liksom töjde ut spetsen på bröllopsklänningen. Blev det bättre några minuter senare när älskade Millan ställde sig upp och sjöng ”För att du finns”? Nej, det gjorde det inte. Tre servetter förbrukade jag under den låten. Efter kyrkan bar det av mot Mellbystrand och fotografering.

Om man ska ha en bra bröllopsfotograf bör man vara ute i VÄLDIGT god tid. Ungefär ett år i förväg har jag fått lära mig. Jag letade i panik en månad innan. Ett vad man brukar kalla ”dåligt utgångsläge”.

Eftersom vi gifte oss på annan ort hade jag inga kontakter att gå på utan fick helt enkelt börja internet-leta. Och då hittade jag till Beatrice Bolmgren. Hon hade fotat helt fantastiska bilder i Mellbystrand tidigare och var precis vad jag ville ha. Så jag tänkte ”va fan” och så testade jag att skicka ett mejl och den ENDA helgen hon inte hade bröllop inbokat var våran helg. Tack Jesus i himlen och Guds alla får för det! Beatrice var inte bara trevlig, lätt att prata med och bra med barnen – hon tog fantastiska bilder, levererade snabbt som fick oss att känns oss svinspeciella.

BröllopsbukettenJag ville att den skulle innehålla vita pioner, eucalyptus och se ängsplockad ut. Och ja, den blev ju kanske den vackraste bukett jag sett.

Barnens klänningar är som sagt sydda av mammas gamla bröllopsklänning. Hon gjorde verkligen ett fantastiskt jobb med dom. Och så vita converse till det, för att ”klä ner” allt tyll. Runt halsen hade dom ett fyrklöver som dom fått av min mormor – som jag VET log i himlen den här dagen. Vi kände det fasen!

Martin hade kostym från J.Lindeberg och klocka från Daniel Wellington som han fick av mig i morgongåva. Ja, vi hade kanske bestämt att vi inte skulle ge varann nått, men ni känner mig – jag håller aldrig vad jag lovar. På baksidan har jag låtit gravera in en textrad från ”Det är så jag säger det” och vårt bröllopsdatum.

Och min bröllopsklänning är från Zetterberg Couture. Eller ja, det är en klänning som jag har satt en avtagbar tyllkjol över. Bekväm och fantastiskt fin – allt en kan kräva av en bröllopsklänning.

Festprogram, vigselprogram och inbjudningar. När vi började skriva allt sådär formellt och staplade upp informationen som man ska enligt bröllopslagboken så tittade Martin på mig och bara ”Va fan, skriv sådär som du brukar. På ditt sätt.” Och det var ju en jävla lättnad. Tills jag fick min sedvanliga prestationsångest och försökte göra ALLT personligt. Det är svårt att skriva ”citronrostad potatis” på ”mitt sätt”, det kan jag meddela.

Bordsplaceringen. Ni som tycker att Vimmerbytidningens sudoku är lite klurigt – försök placera ut 60 personer runt 8 bord där alla ska trivas och gärna ha nått gemensamt med alla sina bordsgrannar. Man bara ”Var sätter vi den här personen som gillar SAAB och skrot?”. Det finns fan inget svar på den frågan.

Det finns inte mycket att skriva om festen förutom att den blev EXAKT som vi hade önskat. För vi ville verkligen att det skulle bli fest. Och dans. Och som vi dansade! Vi steppade till Håkan, skrålade till gamla schlager-hits och grävde guld som vi aldrig har grävt guld förut. Och ja, det gjorde vi till stället stängde och bartendern bokstavligt talat drog ur kontakten till högtalarna.

Nackdel med att gifta sig: Man måste hålla på att byta header på bloggen och namn på alla sociala medier eftersom numera bytt efternamn.

Fördel med att gifta sig: Man får svin-många likes på Instagram samt får uppleva den härligaste, finaste, lyckligaste dagen i sitt liv.”

 

Bukett Johanna Thuresson på Blomsterdesign i Mellbycenter / Brudens Klädsel Zetterberg / Brudgummens klädsel J.Lindeberg / Hår Vän till bruden / Smink Vän till bruden / Kyrka Östra Karup (Båstad) / Mottagning Strandhotellet i Mellbystrand

 

Plats:

Båstad, Skåne, Sverige

E-session, Stockholm

Kategori: Inspiration, Riktiga Bröllop

Aa_ Aa_1 Aa_2 Aa_3 Aa_4 Aa_5 Aa_6 Aa_7 Aa_8 Aa_9 Aa_10 Aa_11 Aa_12 Aa_13 Aa_14 Aa_15 Aa_16

Bröllopsfotograf: Tanja Metelitsa

Fotografen berättar:

”Vi fotograferade Lukas och Mika en kylig vintermorgon ute på Skeppsholmen i Stockholm. Vacker stadslandskap och vattendrag fick var vår bakgrund. Det blev en fotografering med mycket känslor och kärlek i luften”

Plats:

Stockholm, Södermanland, Sverige

Francesca & Mathias, Lidingö

Kategori: Riktiga Bröllop

VingerElliot_48_018_webb_tld VingerElliot_48_021_webb_tld VingerElliot_48_033_webb_tld VingerElliot_48_041_webb_tld VingerElliot_48_055_webb_tld VingerElliot_48_056_webb_tld VingerElliot_48_058_webb_tld VingerElliot_48_099_webb_tld VingerElliot_48_100_webb_tld VingerElliot_48_113_webb_tld VingerElliot_48_118_webb_tld VingerElliot_48_127_webb_tld VingerElliot_48_134_webb_tld VingerElliot_48_140_webb_tld VingerElliot_48_144_webb_tld VingerElliot_48_153_webb_tld VingerElliot_48_158_webb_tld VingerElliot_48_163_webb_tld VingerElliot_48_172_webb_tld VingerElliot_48_178_webb_tld VingerElliot_48_180_webb_tld VingerElliot_48_197_webb_tld VingerElliot_48_199_webb_tld VingerElliot_48_206_webb_tld VingerElliot_48_212_webb_tld VingerElliot_48_235_webb_tld VingerElliot_48_258_sv_webb_tld VingerElliot_48_295_webb_tld VingerElliot_48_297_webb_tld VingerElliot_48_302_webb_tld

Bröllopsfotograf: Elin Vinger Elliot

Fotografen berättar:

”Med en liten men långväga skara gäster gifte sig Francesca och Mathias på Luciadagen förra året. De kommer från Italien men bor i Malmö. Gifta sig valde de att göra i den stad som var den första de bodde tillsammans i – Stockholm. Det blev Stadshuset med gäster från Italien, Tyskland, Sverige och Spanien. Utanför var becksvart, inomhus varmt och trevligt. Porträtten tog vi i fina vinterljuset på Millesgården bland skulpturer och konst, ett av Francescas och Mathias absoluta favoritställen. Passande nog mitt emot ett av Mathias favoritområden – industriområdet i Ropsten! Vurmen för det industriella delade han med fotograferna. Middagen inleddes med brasa och brudskål utanför Högberga vingård, stämningen var på topp och känslan vacker.”

Plats:

Lindingö, Södermanland, Sverige

Sandy & Abraham, Göteborg

Kategori: Riktiga Bröllop

HX7A4002HX7A4012HX7A4000HX7A4837 HX7A4059 HX7A4091HX7A4078 HX7A4108 HX7A4159 HX7A4177
HX7A4237HX7A4278 HX7A4324 HX7A4410HX7A4402 HX7A4435 HX7A4516 HX7A4532 HX7A4621 HX7A4730 HX7A4766 HX7A4922HX7A4913

Bröllopsfotograf: Linda Pauline

Bruden berättar:

”Är det något jag älskar så är det att fira och uppmärksamma speciella dagar. Jag och min man fick aldrig den fotosession som vi skulle haft när vi gifte oss för tio år sedan. Så när vi skulle förnya våra band efter ett decennium ihop ville jag verkligen göra något speciellt. Vi skulle äntligen få vår bröllopsfotografering. Picnic, champagne, tårta, klippor vid salta hav och våra två pojkar blev den naturliga omgivningen för oss. En bohemisk, chic stil. Avslappnat och roligt. Jag överraskade min man med nya vigselringar. Han blev både rörd och stum. Det var en fin stund. Och han skyllde en tår på vinden. Det blev ett väldigt speciellt tillfälle för oss. Och allt blev förevigat av vår underbara och otroligt duktiga fotograf Linda. Hon lyckades fånga alla stunder. Det blev väldigt mycket skratt och helt otroligt vackra bilder. Jag älskar Lindas touch för känsla och stil, förmågan att fånga ögonblicket. Magiskt. Och det blev precis det minne för livet som vi hoppades på”

Brudens klädsel Kjol: Zetterberg / Topp: Ida Sjöstedt / Skor: Jean-Michel Cazabat / Armband: Cartier / Ringar: Hand of Sweden / Hår: Salong zebra, frisör Susanne / Brudgummens kläder Kostym: Tiger of Sweden / Skor: Rizzo / Fluga, näsduk & bälte: JohnHenric / Florist Flora Grön / Plats Smithska udden, Göteborg

Plats:

Göteborg, Västergötland, Sverige

Sofie & Olle, Oslättfors

Kategori: Riktiga Bröllop

Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A7773_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A7915_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A7922_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A8152_lowWallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A8021_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A8041_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A8196_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A8319_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A8455_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_690A0456_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_690A0515_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_690A0613_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_690A0619_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A8484_lowWallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_690A0794_lowWallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_690A0816_lowWallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A8497_lowWallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A8601_lowWallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A8635_lowWallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A8707_lowWallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A8823_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A8879_lowWallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A8909_lowWallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_690A0789_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A8863_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A9127_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A9129_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_155A9217_low Wallner_Rydbratt_Anette_Bruzan__Wedding_Photography_690A1094_low

Bröllopsfotograf: Anette Bruzan

”Sofie och Olle gifte sig den 4 juli 2015 i Oslättfors kyrka utanför Gävle, Sverige. Efterföljande middag och dans hölls på Högbo Bruk utanför Sandviken, Sverige.

Paret träffades 2006 precis i början av sina studier vid Uppsala Universitet. De var då bara 20 och 21 år gamla men visste redan från första stund att de hade hittat sitt livs kärlek. De föll för varandras humor och många gemensamma intressen, och redan samma år flyttade de ihop.

Efter avslutade studier flyttade de till Stockholm för att arbeta, Olle som läkare och Sofie som ekonom. Under en sommarsemester 2013 i Toscana, Italien friade Olle i solnedgången bland vinrankorna på en av parets favoritvingårdar.

När det var dags att börja planera bröllopet var valet enkelt. Olle är uppvuxen i Gävle och har sin familj där, Sofies mamma har bott där i många år. De hittade snart den finaste kyrkan de kunnat önska sig i den lilla bruksorten Oslättfors utanför Gävle. Kyrkan byggdes på 1800-talet och ligger på en liten udde ut i en liten sjö. Vigseln hölls med de närmsta 70 vännerna och familjen och musiken spelades av vokalistgruppen Erato.

Efter vigseln hölls bröllopsfesten på Högbo Bruks Herrgård utanför Sandviken. Bruket uppfördes av Sandvik ABs grundare på 1700-talet men bruksmiljön har varsamt bevarats och idag tjänar bruket främst som konferenshotell med inriktning på friluftsliv och en levande historia. Brudparet kom in till brudskålen med häst & vagn och därefter hölls middag och fest på herrgården. Efter middagen släppte gästerna upp svävande lanternor i den varma svenska sommarkvällen och festade därefter hela natten lång. ”

Plats:

Gävle, Gästrikland, Sverige