Ally & Erik, Snårestad

Ally & Erik, Snårestad

Kategori: Riktiga Bröllop

Bröllopsfotograf: Jennys Perspektiv

Bruden berättar:

”Vi gifte oss i samma kyrka som mina föräldrar gifte sig i, Snårestad Kyrka. Den rymmer enbart 50 personer så det blev ganska trångt med våra 87 gäster men vigseln hölls ”short and sweet”. Efter vigseln åkte vi hem till min farfars gård och fotograferades medan gästerna åkte buss till Marsvinsholms magasin där bröllopsfesten hölls. Bubbel och mingel kunde ske utomhus mellan skurarna och vi samlade alla gäster för ett gruppfoto som sedan blev tackkortet.

Middagen gick i skånskt tema då de flesta gästerna kom från Stockholm. Förrätt: Skånsk sillamacka med nubbe och pilsner, Varmrätt: Hjortytterfile med skånska primörer Dessert: Skånska ostar. Bröllopstårtan serverades i små portionsstora glasburkar med flera lager chokladkaka och chokladkräm som gästerna fick i anslutning till kaffe och avec vilken vi inte åt vid bordet utan på samma våning som dansen skulle hållas. Efter middagen var det sång och dans och framåt småtimmarna bjöds det på vickning i form av jansonsfrestelse och Pucko. En mkt uppskattad detalj var att vi hade frozen margarita och strawberry daquiri i en ”slush puppy”-maskin som gästerna själva kunde servera sig under dansen.

Dukningen och detlajerna gjorde vi själva. Alla placeringskort stämplade vi på etiketter som vi sedan knöt med snöre omkring servetterna som var kökshanddukar, också stämplade med våra initialer. Vaser och övrig dekoration köptes på loppisar och tillverkades av konservburkar och gamla glasburkar som dekorerades med tyger och spets. Blommorna köpte vi bukettvis och gjorde själva små arrangemang på borden. Stämplar, siffror till borden, etiketter etc. inhandlades på Panduro och pysslades med i månader innan.. På borden stod vita blockljus på gammeldags porslin. Med facit i hand var det kanske lite för mycket tid (och pengar) som gick åt detaljerna men å andra sidan fick vi så mycket komplimanger och många tog ex. med sin servett (kökshanduk) hem. Vi valde att ha runda bord vilket också uppskattades då vi i bordsplaceringen kunde tänka att placera efter bord och inte bara närmsta bordsgrannar. Tips är att inte vara rädda för att sätta ”roliga/sociala” personer tillsammans (ofta tänker man att de ska spridas ut för att hålla genomgående god stämning) men de ”smittar av sig” och bidrar till den gemensamma stämningen även på de sitter tillsammans.

En av våra bröllopspresenter var att få vigseln och talen filmade vilket vi inte hade tänkt från början men såhär i efterhand är vi så himla glada för filmen. Under bröllopsdagen är man liksom så omtumlad av all kärlek att efteråt hade man svårt att komma ihåg alla tal exakt. Då är verkligen filmen underbar att få lov att uppleva alla dessa fina ord igen. Samma gäller bilderna, satsa på en bra fotograf. Att få dagen förevigad på det sättet man minns den är värt allt!

Att gifta sig var verkligen en upplevelse som slog alla förväntningar. Lyxen att få ha alla man älskar på ett ställe och tillsammans fira kärlek är ju ett oslagbart koncept. Jag kan fortfarande bli pirrigt glad när jag ser bilder, pratar om det eller bara minns bröllopsdagen. Lycka!”

Brudklänning Ida Sjöstedt i modellen ”Marilyn” med tyllkjolen ”Diane” till. ”Jag har alltid haft idén om att inte gifta mig i en lång klänning men när jag fick syn på denna klänning blev jag förälskad. Det är verkligen en drömklänning och eftersom jag efter vigseln tog av tyllkjolen så fick jag både en lång och en kort klänning i samma! Jag hade ett par höga skor till den korta klänningen och ett par låga skor under vigseln.” (Bruden säljer sin klänning. Kontakta henne på  ally.hofman.bang@gmail.com om du är intresserad. Reds.anm.) / Kostym  Tiger / Skjorta Our Legacy / Skor  Trickers / Brudnäbbsklänning  Zara

Plats:

Snårestad, Skåne,