Annie & Tomas, Strängsered

Annie & Tomas, Strängsered

Kategori: Riktiga Bröllop

Bröllopsfotograf: Björn Foto
Bruden berättar:

Min och Tomas resa tillsammans började när vi möttes i min hemförsamling i Bottnaryd i början på 2009. Han hade då för en tid sedan flyttat upp från Skåne för att jobba på Gunillabergs säteri, en kulturpark utanför Bottnaryd. En vacker sommardag på Gunillabergs parkering blev vi ett par.

Planerna för bröllop startade den 17 maj 2012 då vi hade varit tillsammans i ca 2,5 år och förlovat oss, efter ett tag bestämdes att det skulle ske den 17 augusti 2013. Inspiration inför planeringen fick vi från vårt intresse för ekologiskt, miljövänligt och det som är gammalt och romantiskt, vilket ledde till mycket egentillverkade saker så som egentillverkat papper till inbjudning- och placeringskort och återvunna spetsdukar som delar av dekorationen i festlokalen. Likaså strävade vi efter en meny som var säsongsbetonad och relativt närproducerad.Vad gäller brudklänning fann jag till min stora glädje en underbar begagnad brudklänning på Blocket som syddes in, och slöjan sydde min mamma någon vecka innan bröllopet. Halsbandet bar min mormor på hennes bröllop och skorna sprang jag ut med på min student. Tomas hyrde sina kläder och vi kände oss verkligen fina hela dagen!

Det kändes väldigt fint och speciellt att bland annat få fotas på Gunillaberg, just den plats där vi tillbringade stor del av vår första tid tillsammans och som gjorde att Tomas fann vägen upp till Småland och mig. Vår fotograf fångade många fina ögonblick under dagen, och han fick både oss och våra brudnäbbar att känna oss avslappnade framför kameran. Festen hölls i Allianskyrkan i Bottnaryd, vilket var ett naturligt val för oss eftersom vi båda är medlemmar och känner oss som hemma där. Alla vänner, familj och släktingar förgyllde vår dag och allt var verkligen härligt och fint på alla vis! Allt finns kvar i hjärtat som ett varmt och kärt minne, men främst minns vi vigseln som var dagens höjdpunkt med en fullsatt kyrka, vacker musik och fin atmosfär.”

Bukett Steinstö trädgård, Ulricehamn / Frisyr Sofia Nilsson, Ulricehamn / Smink Elin Isaksson (syster till bruden) /Kyrka  Strängsereds Kyrka / Festlokal Bottnaryds Allianskyrka

Plats:

Strängsered, Västergötland, Sverige