Christopher & Lina, Göteborg

Christopher & Lina, Göteborg

Kategori: Riktiga Bröllop

Bröllopsfotograf: AD Foto

Brudparet berättar:

”Vi förlovade oss två år innan bröllopet i Kampanilen vid Sjöfartsmuseet i Majorna, Göteborg och efter det kändes det naturligt att låta vår älskade hemstad inspirera oss för vårt kommande bröllop. Vi valde att gifta oss på i Masthuggskyrkan som är otroligt pampig och nästan ser ut som om den växt upp ur berget. Från kyrkplanen har man en vidsträckt utsikt över Majornas takåsar och som grädde på moset ligger den bara en kort promenad från vår lägenhet.

Natten innan sov vi på olika ställen med våra tärnor och marskalkar. Det var extra pirrigt att få göra sig iordning med sina nära vänner och veta att snart – snart är det äntligen dags efter två års planerande.

Efter många lyckliga tårar när vi sammanstrålade utanför kyrkan var det så dags för själva vigseln. Musiken var otroligt viktig för oss så vi lade mycket krut på att hitta rätt låtar som speglade oss. Våra vänners band Mind Fox spelade Visa Vid Vindens Ängar i Håkan Hellströms tappning när vi gick in, under vigseln sjöng vännen Elin ”At Last” med skönt jazzgung och vi gick ut ur kyrkan till ”I Will Do Anything For Love” – komplett med ösiga gitarrer och trummor.

 Utanför kyrkan blåste det septembervindar som gjorde att våra bröllopsfoton blev riktigt dramatiska. Vår fotograf Angeliqa från ADfoto var otroligt proffsig och fångade verkligen stämningen perfekt. Hon guidade oss vänligt men bestämt genom fotosessionen och bilderna blev bättre än vi någonsin vågat hoppats på.

Klänningen syddes upp av Sushila Gautam, en lokal skräddare. Gemensamma skisser tog form under många månader och slutresultat var en vacker och helt unik klänning med ett enormt hantverk bakom. Den böljande kjolen var dessutom som gjord för den blåsiga dagen.

Medan vi fotades åkte gästerna en av ringlinjens gamla spårvagnar till festlokalen. De fick en sightseeingtur runt staden och serverades popcorn och torr cider.

 Festen hölls på Villa Överås – ett litet palats nära Sankt Sigfrids Plan. Det är otroligt vackert inrett och passade oss perfekt. Manfreds – en klassisk göteborgsrestaurang – stod för maten och det blev såklart västkustbuffé med fisk och skaldjur. Istället för bröllopstårta blev det himmelska små bakelser från Majornakafeet Biscotti.

Efter vår bröllopsvals till Maia Hirasawas ”Gothenburg” var det fest inpå småtimmarna innan vi begav oss till vår svit på Radisson Blu Riverside. Morgonen efter vaknade vi till en makalös utsikt över ett regndisigt Göteborg och Masthuggskyrkans siluett syntes tydligt mot en grå himmel.

 Vi var så nöjda med vår dag och otroligt tacksamma över den proffsiga hjälp vi fått från både vänner och alla de vi anlitade som vi varmt kan rekommendera.

Brudens klädsel Brudklänning: Sushila Gautam, Thusey  / Brudgummens klädsel Kostym: J. Lindeberg / Blommor Tant Blomma på Stigbergstorget / Transport Spårvagnssällskapet Ringlinien / Catering Manfreds Brasserie / Mottagning Villa Överås / Hår och Makeup Bruden själv

Plats:

Göteborg, Västergötland, Sverige