Diana & Jonas, Örebro

Diana & Jonas, Örebro

Kategori: Riktiga Bröllop

Bröllopsfotograf: Matilda Söderström

Brudparet berättar:

”Jag och Jonas träffades för allra första gången för 12 år sedan. Det skulle dock dröja några år innan vi blev ett par och när han friade till mig på julafton 2011 satte tankarna på ett bröllop fart. Två saker var självklara, vi ville fira vår bröllopsdag i vår hemstad Örebro och tillsammans med alla våra släktingar och vänner.

Vi ville att vårt bröllop skulle andas ljuv och skir försommar. Efter en lång och kall vår gav pionknoppar och nyutslagna björkar hopp om en ny sommar, en stämning av förväntan. Menyn var säsongsbetonad och hade inslag av sparris, färskpotatis och rabarber. Färgerna vitt och grönt gick igen, hårda material som trä och metall blandades med mjuk bomull och spets. Ny designerklänning mötte antika smycken, svarta lackskor mötte grusväg, herrgård mötte ladugård.

Platsen för festen var självklar, festmagasinet på Dyltabruks herrgård, ett stenkast från mitt föräldrahem. En miljö som passade väl in i vårt tema, men som vi också kunde sätta stor prägel på. Vi gjorde mycket själva, allt från trycksaker till dukning. Secondhandaffärer och loppisar i stan finkammades på spetsdukar, silverbrickor och ljusstakar. Min tanke var allt skulle vara udda, men ändå matcha. För att blåsa liv i festen, efter en sittande trerätters middag plus tårta, valde vi att låta baren och dansgolvet spraka av färg och ljusslingor. Drinkarna blandades i syltburkar och gästerna kunde själva plocka ihop sin egen godispåse. Festen blev lång i försommarnatten och när de sista gästerna lämnade hade morgonen redan grytt.

Hela vår fantastiska bröllopsdag förevigades av fotograf Matilda Söderström. Tillsammans med henne kom vi överens om att låta min näst största kärlek i livet spela en roll under kvällen. Han är 25 år, heter Riff och är en svart halvblodsvallack. Resultatet blev vackra och personliga bilder från en magisk stund, den där underbara kvällen. Känslan av att rida omkring på en äng i min brudklänning kommer jag aldrig att glömma. Vårt enda råd till blivande brudpar är att se till att ha en bra fotograf, som vågar ta ut svängarna lite. När vi tittar på bilderna från vår bröllopsdag väcks minnena av den till liv, detaljer, dofter och känslor kommer tillbaka, och tack vare Matildas skildring kommer de aldrig att blekna.”

Bröllopsklänning Atelier Diagonal / Kostym J Lindeberg / Vigselplats Axbergs kyrka / Mottagning Dyltabruk / Herrgårds Festmagasin / Brudbukett  Zälls blommor, Örebro

Plats:

Örebro, Närke, Sverige