Hanna & Martin, Båstad

Hanna & Martin, Båstad

Kategori: Riktiga Bröllop

hannaochmartin001hannaochmartin002hannaochmartin040hannaochmartin027hannaochmartin043hannaochmartin047hannaochmartin052hannaochmartin075hannaochmartin064hannaochmartin079hannaochmartin083hannaochmartin097hannaochmartin100hannaochmartin101hannaochmartin109hannaochmartin112hannaochmartin123hannaochmartin128

Bröllopsfotograf: Beatrice Bolmgren

Bruden berättar:

”Vi gifte oss i Östra Karups kyrka (ligger precis innan Båstad) och vigdes av Per Thelander – en präst som var så jäkla härlig att jag ett tag övervägde att hoppa över det där lille staketet framme vid altaret och gifta mig med honom istället. Det krävdes ENORM ansträngning för att inte gråta mig igenom allt ihop? Herregud. När Martins bästa kompis och hans fru gick upp och sjöng vår låt ”Gårdakvarnar och Skit” helt acapella var mitt hjärta så fullt att det liksom töjde ut spetsen på bröllopsklänningen. Blev det bättre några minuter senare när älskade Millan ställde sig upp och sjöng ”För att du finns”? Nej, det gjorde det inte. Tre servetter förbrukade jag under den låten. Efter kyrkan bar det av mot Mellbystrand och fotografering.

Om man ska ha en bra bröllopsfotograf bör man vara ute i VÄLDIGT god tid. Ungefär ett år i förväg har jag fått lära mig. Jag letade i panik en månad innan. Ett vad man brukar kalla ”dåligt utgångsläge”.

Eftersom vi gifte oss på annan ort hade jag inga kontakter att gå på utan fick helt enkelt börja internet-leta. Och då hittade jag till Beatrice Bolmgren. Hon hade fotat helt fantastiska bilder i Mellbystrand tidigare och var precis vad jag ville ha. Så jag tänkte ”va fan” och så testade jag att skicka ett mejl och den ENDA helgen hon inte hade bröllop inbokat var våran helg. Tack Jesus i himlen och Guds alla får för det! Beatrice var inte bara trevlig, lätt att prata med och bra med barnen – hon tog fantastiska bilder, levererade snabbt som fick oss att känns oss svinspeciella.

BröllopsbukettenJag ville att den skulle innehålla vita pioner, eucalyptus och se ängsplockad ut. Och ja, den blev ju kanske den vackraste bukett jag sett.

Barnens klänningar är som sagt sydda av mammas gamla bröllopsklänning. Hon gjorde verkligen ett fantastiskt jobb med dom. Och så vita converse till det, för att ”klä ner” allt tyll. Runt halsen hade dom ett fyrklöver som dom fått av min mormor – som jag VET log i himlen den här dagen. Vi kände det fasen!

Martin hade kostym från J.Lindeberg och klocka från Daniel Wellington som han fick av mig i morgongåva. Ja, vi hade kanske bestämt att vi inte skulle ge varann nått, men ni känner mig – jag håller aldrig vad jag lovar. På baksidan har jag låtit gravera in en textrad från ”Det är så jag säger det” och vårt bröllopsdatum.

Och min bröllopsklänning är från Zetterberg Couture. Eller ja, det är en klänning som jag har satt en avtagbar tyllkjol över. Bekväm och fantastiskt fin – allt en kan kräva av en bröllopsklänning.

Festprogram, vigselprogram och inbjudningar. När vi började skriva allt sådär formellt och staplade upp informationen som man ska enligt bröllopslagboken så tittade Martin på mig och bara ”Va fan, skriv sådär som du brukar. På ditt sätt.” Och det var ju en jävla lättnad. Tills jag fick min sedvanliga prestationsångest och försökte göra ALLT personligt. Det är svårt att skriva ”citronrostad potatis” på ”mitt sätt”, det kan jag meddela.

Bordsplaceringen. Ni som tycker att Vimmerbytidningens sudoku är lite klurigt – försök placera ut 60 personer runt 8 bord där alla ska trivas och gärna ha nått gemensamt med alla sina bordsgrannar. Man bara ”Var sätter vi den här personen som gillar SAAB och skrot?”. Det finns fan inget svar på den frågan.

Det finns inte mycket att skriva om festen förutom att den blev EXAKT som vi hade önskat. För vi ville verkligen att det skulle bli fest. Och dans. Och som vi dansade! Vi steppade till Håkan, skrålade till gamla schlager-hits och grävde guld som vi aldrig har grävt guld förut. Och ja, det gjorde vi till stället stängde och bartendern bokstavligt talat drog ur kontakten till högtalarna.

Nackdel med att gifta sig: Man måste hålla på att byta header på bloggen och namn på alla sociala medier eftersom numera bytt efternamn.

Fördel med att gifta sig: Man får svin-många likes på Instagram samt får uppleva den härligaste, finaste, lyckligaste dagen i sitt liv.”

 

Bukett Johanna Thuresson på Blomsterdesign i Mellbycenter / Brudens Klädsel Zetterberg / Brudgummens klädsel J.Lindeberg / Hår Vän till bruden / Smink Vän till bruden / Kyrka Östra Karup (Båstad) / Mottagning Strandhotellet i Mellbystrand

 

Plats:

Båstad, Skåne, Sverige