Helena & Morten, Mölnlycke

Helena & Morten, Mölnlycke

Kategori: Riktiga Bröllop

Bröllopsfotograf: Lumens

Brudparet berättar:

”Eftersom vi båda älskar hösten och den dessutom kan vara fantastiskt vacker i annars så regntunga Göteborg, hade vi bestämt oss för att satsa på ett oktoberbröllop – samma månad som vi hade träffats 8 år tidigare. Förmiddagen började vädermässigt lite oroligt men när vi klev ut från kyrkan möttes vi av precis den där klara, härliga luften och strålande solsken som vi önskat oss, vilket förstås kändes väldigt magiskt. Ljuset och naturens härligt gulorange färger fångades verkligen på bilderna och vi blir lika glada varje gång vi ser dem. Vi hade en underbar dag, tillsammans med våra fantastiska gäster och är oändligt tacksamma för de minnen vi nu kan bära med oss resten av våra liv.

Tips till blivande brudpar:

– Var sparsamma med att lägga energi på detaljer. Det är inte det som gör bröllopet! Många gånger lägger inte gästerna ens märke till dem. Välj i såfall ut några detaljer som verkligen är viktiga för ER och satsa på dem. Ett bröllop behöver inte på något sätt ta ett år att planera…

– Var noga med vem ni anlitar för det som rör bröllopet. Det är viktigt att det fungerar så att ni känner att ni får valuta för era pengar och att det blir ERT och ingen annans bröllop.

– Använd ert nätverk för att hitta bra lösningar på transport, underhållning, fotografi etc. Vi blev förvånade över hur mycket ovärderliga och prisvärda kontakter vi hade inom räckhåll. Referenser är värdefullt!”

Inbjudningar ”Vi köpte kort på Bookbinders Design till vilka vi själva tryckte text på tunt papper och knöt ihop med ett sidenband. Vi hade ett kort i guld med brunt kuvert” / Bukett ”Buketten bestod av hortensia, rosor och ranunkel”. Blomrum, Göteborg. ”De gjorde även dekorationerna till matsalen och kyrkan” / Brudens klädsel Brudklänning: ”Klänning i siden från KIK Stockholm. Jag såg den på KIKs hemsida två år före bröllopet och blev väldigt förtjust i den klassiska men ändå lite annorlunda (för brudmodet just nu) kreationen. Så ja, jag hade bestämt mig för en spetsklänning INNAN Kate och William gifte sig :)” / Slöja:  VIP Göteborg / Skor:  FootLight, Göteborg /Hår Charlotte Ivarsson, Salong IT, Göteborg ”i håret bar bruden ett hårspänne som tillhört brudgummens mormor. Frisyren var klassisk som skulle ge lite lagom retrokänsla skapad av fantastiska Charlotte Ivarsson på Salong IT, Göteborg ” / Smink Malena Algården, Face Arkaden, Göteborg / Brudgummens klädsel Smoking: Holmens Herr, Göteborg ”Klassisk smoking med svarta lackskor, hängslen och fluga i sammet.” / Ringar  Guld City, Vetlanda ”Deras duktiga guldsmed har designat och tagit fram ringarna efter våra önskemål.” / Kyrka Råda kyrka, Mölnlycke / Mottagning Råda Säteri, Mölnlycke / Tårta Hallondröm – vit choklad, hallonmousse och mörk chokladbotten / Underhållning Buggugglan Big Band, 17-manna jazzorkester

Plats:

Mölnlycke, Västergötland, Sverige

4 Kommentarer

 1. Christine skriver:

  Vilket vackert bröllop med fina detaljer. Roligt med en sida att inspireras av hur folk har tänkt och gjort. Mvh

 2. K skriver:

  Jättefint verkligen. Underbara bilder.

 3. Linn skriver:

  Nämen! Vad kul att hitta en till bröllopsblogg! Vi behöver vara många för att komma någon vart med bröllopsintresset i Sverige. Härligt!

  Och vilket vackert bröllop, älskar den klassiska och högtidliga stilen. För att inte tala om färgen på rosorna!

  Allt gott!
  /En annan bröllopsbloggare

 4. Lina, Ditt Bröllop skriver:

  Tack Linn med den fina bröllopsbloggen! Håller verkligen med. Fler bröllopsbloggar åt Sverige och folket :)

  Kram!

Lämna en kommentar