Ida-Maria & David, Smedjebacken

Ida-Maria & David, Smedjebacken

Kategori: Riktiga Bröllop

Bröllopsfotograf: Annika Östman

Fotografen berättar:

”För två år sedan fotograferade jag mitt första bröllop och jag minns det som att det vore igår. Jag blev tillfrågad av en vän till mig att följa med och fotografera hennes bröllop i Dalarna, Smedjebacken, en liten bit utanför Ludvika för att vara exakt. Självklart ville jag det och några månader senare tog jag och Ida-Maria tåget ner till hennes blivande make som några dagar tidigare åkt ner för att förbereda inför den stora dagen. De följande dagarna kan nog mest beskrivas som intensiva och extremt mysiga. Eftersom vi åkte ner några dagar i förväg blev jag någon sorts ”alltiallo” som ställde upp vid både muffinbak, dekorationspynt och en himla massa fotografering.

Det är svårt att beskriva själva bröllopsdagen i ord. Själva vigseln var på ett så ovanligt ställe som i Flogbergets gruva, en av Sveriges få besöksgruvor där man tidigare grävt efter malm. Ida är själv frisör och ordnade håret och sminket själv, minns jag rätt är hennes söta klänning ett Ebayfynd och själva bröllopsfesten var i en mysig lokal nära Davids föräldrars stuga i närheten. En detalj jag minns väl från bröllopet var en vägg med vykort. Tanken var att varje gäst skulle plocka ner ett vykort, skriva ner sitt bästa minne från bröllopet och posta detta till bröllopsparet den vecka som det stod bakpå vykortet. På så vis skulle de få uppleva bröllopet och minnen därifrån 52 gånger till under året som kom. Det är något jag själv bara måste göra på mitt bröllop, när det nu blir. Dagen efter vigseln höll dem i en ”Hejdå och tack för att ni kunde komma” brunch i stugan med alla gäster. När det var dags att åka hem kände jag mig nästan som en i familjen efter det underbara mottagande jag fick av deras släkt och vänner. Så himla mysigt.”

Plats:

Smedjebacken, Dalarna, Sverige

3 Kommentarer

  1. Johanna skriver:

    ÅÅÅ!! Jättefint och annurlunda bröllop! Det där med vykorten ska jag komma ihåg om jag gifter mig någongång. Och särskilt gillar jag bild 30, den svartvita på brudparet!

  2. K skriver:

    Helt sjukt fint!!

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] era bröllop är. Under årets gång har Ditt Bröllop publicerat allt från bröllop i gruvmiljö (Ida-Maria & David), avslappnade barfotabröllop (Daniel & Ellinor), vackra kyrkovigslar med såpbubblor […]

Lämna en kommentar