Josefin & Johannes, Härslöv

Josefin & Johannes, Härslöv

Kategori: Riktiga Bröllop

Bröllopsfotograf: Armin Pendek

Bruden berättar:

”Vi hade varit förlovade i över ett och ett halvt år och pratat fram och tillbaka om vi skulle gifta oss och hur vi i så fall ville ha det. Stort eller litet? Kyrka eller inte? Storslagen bjudning med finmat eller avslappnad fest? Efter flera diskussioner kom vi fram till att vi ville ha en fest där större delen av vårt umgänge kunde vara med. Vi ville skapa en skön och avslappnad stämning snarare än en stel och prålig tillställning.Vi drömde om en lokal på landet, helst en lada, som skulle bidra till den avslappnade känsla vi eftersträvade. Det var inte lätt, men efter flera ladletande helger på den skånska landsbygden och åtskilliga kvällar på google hittade vi tillslut den perfekta platsen – herrgården Fredshög i Härslöv utanför Landskrona med tillhörande lada. Mitt i prick eftersom jag är född och uppvuxen i Landskrona och därmed har starka band till omgivningen. Enda lediga helgen samma sommar var midsommarhelgen, vilket vi insåg ju var alldeles perfekt då det på alla sätt motsvarade våra ambitioner med dagen och därmed hjälpte oss med det perfekta konceptet för vår fest – en midsommarfest helt enkelt. 

Tanken var att brudföljet skulle promenera från kyrkan tillsammans till ladan ackompanjerat av dragspelsmusik, men detta satte ösregnet dessvärre stopp för. Som av ett under sprack vädret upp under kvällen, och efter att varmrätten var uppäten passade det därför alldeles perfekt med dans kring midsommarstången i den vackra solnedgången. Jag har nog aldrig skådat en så stor ringdans förut. Det var kanon att ha lite hopp och lek och bensträck i mitten av middagen så att energin kunde återfinna sig hos gästerna då det sedan var dags för tårta och fortsatta tal och sånger. Då vi har turen att omges av musikalisk familj, släkt och vänner var det bara kända ansikten som stod för musikunderhållningen, såväl i kyrkan som under festen. Vi hyrde in en av Sverges första DJs (han hade sitt första gig 1968) som är vän till familjen  till dansgolvet som varade långt inpå småtimmarna. Bröllopsfotografen Armin Pendek rekommenderades av en bekant. Han följde oss under hela dagen och har verkligen lyckats fånga de bästa ögonblicken under dagen. Hans fantastiska bildberättelse hjälper oss att minnas och njuta av den lyckligaste dagen i våra liv!

Lärdomar:

-det blir inte nödvändigtvis billigare för att man väljer att förlägga sin fest på en plats utan restaurang. Även om man gör en stor del av arbetet själv och köper egen alkohol tillkommer massvis av kostnader man inte tänker på, som hyra av porslin, bord, personal mm. Väljer man att ha en fest på det sättet, som i vårt fall i lada, ska det vara för att man tilltalas av konceptet – inte för att man tror att det blir billigare.


-Trots gravidmage och avsaknad av champagne blev detta den vackraste, lyckligaste och mest underbara dagen i mitt liv och jag skulle inte för mitt liv vilja ha det på något annat sätt än hur det blev. Idag när sonen är född känns det underbart vackert att han fick vara med på ett hörn under denna dag.


-Det går att få till det perfekta bröllopet utan att planera år i förväg! Med lite tempo och jävlar anamma går det bra ändå. Ibland är det bra att inte ha tid att fundera på alla möjliga alternativ allt för länge. Med facit i hand vet vi att det aldrig riktigt blir som man planerar ändå, och då är det bra att inte ha allt för höga förväntningar!

Brudens klädsel: Bröllopsklänning Tiffany Rose / Skor ”Då den blivande maken är kortare än jag, fick det bli ballerinaskor till det – perfekt eftersom det dessutom är bekvämare att dansa i” /  Brudgummes klädsel: Kostym Tiger / Gula hängslen Suits and shirts / Fluga Suits and shirts / Kyrka Härslövs Kyrka /  Mottagning Herrgården Fredshög, Härslöv / Tårta ”Min mamma bakade bröllopstårtorna som blev enkla gammaldags gräddtårtor med jordgubbar och våra fantastiska familjer var behjälpliga med fixande och trixande under hela dagen” / Tema ”Då gult är min favoritfärg och solros min favoritblomma fick det vara genomgående i hela konceptet, från inbjudningskort till kyrkodekoration, dukning och klädsel.”

 

Plats:

Härslöv, Skåne, Sverige