Lina & Christopher, Vänersborg

Lina & Christopher, Vänersborg

Kategori: Riktiga Bröllop


Bröllopsfotograf: Sonja Dahlgren

Brudparet berättar:

”Vi hittade dagen i kalendern tre år tidigare; det var den första 4 aug som inföll på en lördag, och på dagen 8 år sedan vi blev ett par. Många tankar och planer hann komma och gå under de tre åren, men färgtemat kom mycket tidigt (cerise, petrol, orange) liksom känslan att vi ville ha bröllopet ”klassiskt med en personlig, färgstark twist” och en rolig lättsam stämning.

Vi hade läst tipset att välja ett par saker som var absolut viktigast för oss och hålla oss till dem genom planerandet. För oss var det 1) att kunna bjuda alla som vi ville, och 2) att ha riktigt fina bilder från hela dagen som kan hjälpa oss väcka liv i minnena efteråt. Detta hade vissa naturliga konsekvenser för lokal, mat, budget osv, och det hjälpte oss en hel del i alla prioriteringsbeslut som ett bröllop tvingar en till.

Den gamla 1700-talskyrkan var dock ett enkelt val; där gifte sig Christophers föräldrar och döptes nästan hela hans familj. Den är liten och vacker på ett lite slitet vis, och med många gäster och akustisk livemusik blev det en väldigt intim känsla under vigseln. Vi skrev en egen formulering av löftena som slutade med orden ”du, jag, tillsammans”, vilket också är ingraverat i våra vigselringar.

Vi gjorde oss i ordning tillsammans med vårt brudfölje på Ronnums Herrgård, där vi bodde under bröllopshelgen. Mycket musik, skratt och goda vänners sällskap var en helt perfekt start på dagen. Och då bruden och brudgummen fick se varann i full mundering för första gången var ett så underbart ögonblick!

När vi kom till vår festlokal efter vigseln i vår svarta Citroën från -54 blev vi hälsade av en ”allé” av tjoande gäster och ett regn av konfetti. Det var ett magiskt ögonblick! Lokalen hade pyntats med temafärgade ljuslyktor, kuddar, porslin och jätteballonger samt inramade bilder från förfotograferingen med vår fotograf Sonja Dahlgren. Vi hade trerätters sittande middag, med brudgummens favorit varmrökt lax till förrätt och brudens favorit chokladtryffeltårta från Nordfeldts Konditori till efterrätt. De runda borden var döpta efter platser av relevans för brudparets historia, och gästhäftena innehöll inte bara beskrivningar av gästerna utan även berättelser om varje plats. Middagen bjöd på några av de roligaste timmarna vi någonsin upplevt! Det var en så varm, härlig stämning. Förberedda toastmasters och fantastiska talare gjorde att vi skrattade nästan hela tiden, förutom några rörande tillfällen då ögonen tårades…Efter middagen dansades det först till ett band sen till spellista fram till tidig morgon – och brudparet var kvar till det fnittrande, utmattade slutet!  Det roliga, personliga och hjärtliga i bröllopsdagen var vad vi mest hade drömt om och som vi faktiskt fick uppleva till slut. Den dagen med alla nära och kära samlade på en plats för att fira vårt val av varandra var värd alla timmars planerande och alla spenderade kronor! Vi är så nöjda med vårt bröllop (även med det som inte blev som vi hade tänkt!) och fantastiskt glada för alla fina bilder och unika ögonblick som vår fotograf Sonja fångade. De är helt ovärderliga, och för oss omedelbart tillbaka till skratten, lyckan och kärleken!”

Brudens klädsel: Brudklänning VIP, Göteborg / Håraccessoar Malin Leijonberg, Prickig Katt ”Hon förverkligade visionen och den blev verkligen pricken över i i brudens utstyrsel!” / Tärnornas klänningar Topshop / Brudbuketter  Grönbergs  Interiör, Göteborg ”Så fort vi kom in i Grönbergs Interiör på Kungsgatan i Göteborg visste vi att de skulle göra brud-och tärnbuketterna. De har en fantastisk atmosfär i sin butik och gillar att göra lite annorlunda och roliga blomkreationer. De förstod precis den färgstarka, ”vilda” retrokänslan vi var ute efter och gjorde ett fantastiskt bra jobb!” / Brudgummens klädsel Smoking Rehmans, Göteborg / Fluga Rehmans, Göteborg / Alla trycksaker (inbjudan, vigselprogram, placeringskarta, placeringskort/meny och ”gästhäfte”)  Designades av bruden själv och trycktes av Arkitektkopia. ”Vigselprogrammen utformades som solfjädrar, ett syfte de tjänade väl i den varma kyrkan!” / Festlokal En gammal festlokal på Restad Gård i Vänersborg.

Plats:

Vänersborg, Västergötland, Sverige

3 Kommentarer

  1. sanna skriver:

    Vilket härligt bröllop Lina och Christopher och vilken fin text ni skrivit man kan nästan känna den euroforiska känslan av glädje och lycka genom texten och era fantastiska bröllopsbilder. jag älskar hår-accessoaren!!

  2. Anna skriver:

    Fint! Klänningen är väl från Kik Sthlm? Ginger?

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] hittar du Linas & Christophers underbara augustibröllop på finfina bröllopsbloggen Ditt Bröllop. Massor av glädje, kärlek och härliga färgglada […]

Lämna en kommentar