Lina & Jonas, Lövånger

Lina & Jonas, Lövånger

Kategori: Riktiga Bröllop

Bröllopsfotograf: Sandra Viklund

Bruden berättar:

”Under julen 2013 bestämde vi oss för att 2014 skulle bli året då vi äntligen gifter oss och samtidigt firar 20 årsjubileum som ett par. 15 år tidigare förlovade vi oss på en bro i Venedig så betänketiden har varit lång! Vigselplatsen vid havet bestämdes tidigt då det är en mycket vacker plats som ligger i närheten av min släkts stuga vid havet. Tanken från början var att ha ett litet intimt bröllop med grillfestkänsla, men det växte lite under planeringen! Efter nyår skickade vi ut ett save the date-kort och eftersom jag gillar att layouta tog vi fram en mall i Publisher för hur alla trycksaker skulle se ut. Färgtemat blev korallrosa,  olivgrönt och cremevitt.

Inspiration till alla bröllopets dekorationer och detaljer har vi hämtat från vårt intresse för gamla hus och loppisfynd samt internet och Pinterest. Ganska tidigt kom vi på att vi ville ha BBQ som mat under festen och fick kontakt med Michael Hansen på Hansens Catering i Brännland utanför Umeå. Som efterrätt valde vi att ha en glassbar istället för bröllopstårta så Jonas snickrade med lite hjälp ihop en glasskiosk av gamla brädor. Det var svårt att hitta en lokal som kändes passande för bröllopets känsla, dvs rustik BBQ med lite norrländsk touch, så efter mycket velande bestämde vi oss för att städa ur ladugårdsvinden på mina föräldrars gård. 75 år av aktivt jordbruk, hö, halm och damm försvann med mycket slit och trots mycket tvivel under arbetet blev lokalen jättebra!

Inbjudningskorten följde samma tema som save-the-date korten och totalt blev antalet gäster 54 st bestående av familj och nära vänner. Ett tidsödande arbete vara att vika kuvert till alla  inbjudningskort av en blommig tapet. Tapeten användes även i dukningen till servettringar och små skyltar. Under våren pysslade vi en hel del med festprogrammet och dekorationerna som framförallt utgjordes av trasmattor, lampslingor,  klädnypor, gamla glasflaskor och konservburkar. Som dukar användes vita IKEA-lakan och remsor av juteväv och som pricken över i hittade vi små virkade blommor som min mormor (som gick bort för många år sen) virkat till ett överkast som aldrig blev klart. Blommiga kaffekoppar och fat var arvegods och loppisfynd som lånades ihop från olika håll. Bord, stolar och servis lånades från en byaskola i närheten. Utomhus dukades mat och dryck upp och gamla spegeldörrar, lampslingor och handskrivna skyltar skapade  atmosfären. Själva bröllopsdagen började med att lokalen dekorerades med blommor och rönnkvistar och våra systrar fixade mitt hår och makeup. Till vigseln åkte vi i en rysk idovagnsmotorcykel av märket Dnepr. Borgerlig vigselförättare var en vän till oss och under vigseln sjöng solisten Sarah Persson två sånger, Utan dina andetag (Kent) och För kärlekens skull (Ted Gärdestad). Brudskålen hölls på stranden och sedan delades bröllopsgästerna in i tre lag som fick åka varsin traktorvagn och tävla i en femkamp under resan till festen och under kvällen. Det gjorde att gästerna snabbt lärde känna varandra bättre och stämningen under festen blev hög. Eftersom vi tyckt att det varit väldigt roligt har vi lagt ner mycket tid på att få fram den rätta känslan i alla detaljer och på planeringen av hur vi ville att dagen skulle bli. Med stor hjälp av våra familjer, ett strålande väder, glada gäster, mycket god mat och roliga lekar blev dagen fantastiskt lyckad och precis som vi hade tänkt oss!”

Bukett Karina Lundgren, Lövångers blommor / Brudens klädsel Brudklänning: Nixa, från högtidskläder i Umeå / Brudskor: Softline / Halsband: Sägen of Sweden / Brudgummens klädsel Kostym: Tiger of Sweden / Fluga:: Tieroom / Skor: Scorett / Ringar Kjellins guld i Umeå /Vigselring: Kjellins egen design / Hår Brudgummens syster Anna Fagerman / Smink Brudens syster Hanna Öhman / Mottagning Lövånger, privat gård / Mat Hansens Catering

Plats:

Lövånger, Västerbotten, Sverige

2 Kommentarer

 1. Carolina skriver:

  Hej,
  Det ser och låter fantastiskt gemytligt och avslappnat ut. Vi är mitt i planeringsstadiet och kommer som er hålla en cermoni vid havet och sedan ha fest i en ladugård 1,5km därifrån. Att åka traktorsläp och ha lite lekar låter urkul. Speciellt när det är mycket folk som är främmande för varandra. Säkert en bra barriärsbrytare. Man vill ju inte att det blir stelt. Vill ni ge lite tips på vad ni hade för lekar och om det var nått ni hade gjort annorlunda?
  Tack för all inspiration!
  Mvh.
  Carolina

 2. Lina skriver:

  Hej Caroline!
  Roligt med bröllopsplanering! Vi hade lite lekar med ”mästarnas mästare” tema. Det blev en femkamp med jägarvila, slå i en spik, kasta hästsko, en intro-tävling med låtar från 1994 och en bildtävling där man skulle sortera bilder på oss i kronologisk ordning!

  Lycka till med ert bröllop!!
  /Lina

Lämna en kommentar