Linda & Henrik, Fjärås

Linda & Henrik, Fjärås

Kategori: Riktiga Bröllop

Bröllopsfotograf: Camilla Sundberg

Bruden Linda berättar:

Jag och Henrik började jobba som gymnasielärare på samma skola hösten 2003. Under åren har vi alltid tyckt om varandra och kanske småflirtat på personalfester, men inget mer än så. Hösten 2009 hände något, en dag under en konferens fick jag syn på Henrik och min mage gjorde en volt. En känsla av att jag ville att han skulle hålla om mig resten av livet kom över mig. Efter detta kom den svåra perioden – hur berättar man för en kollega hur man känner utan att riskera att det blir pinsamt på jobbet? Efter några veckors subtila hintar och spontan-after works så vågade jag säga vad jag hade på hjärtat. Turligt nog kände han samma sak för mig och sedan den 9 oktober 2009 har det varit vi. När vi firade ett år tillsammans tog han med mig till en stuga vid Tjolöholms Slott och friade. 

Att få ordning på ett bröllop var inte så svårt, Henrik har lång erfarenhet av att planera bröllop på Tjolöholms Slott och hade redan innan frieriet en plan för hur han ville ha sitt. Bröllopet stod den 3e september 2011 hemma på gården där Henrik är uppväxt. Vi hade tur, det var en lagom varm och solig dag. Vigseln skedde emellan två äppelträd i hans farfars trädgård och själva festen hölls inne i den gamla ladan. Vår familj hade jobbat länge på att få fint i ladan och det var många personliga detaljer som förgyllde dagen. Muppar, gosedjur, höstfärger och glada, underbara människor – allt blev precis som vi velat ha det!

Ett tips: Henrik har massor av syskon- och kusinbarn som skulle vara med så vi lät dem blåsa såpbubblor genom hela vigseln. Vi tyckte att det var roligt att involvera barnen redan i planering och dekorationsfasen – något som de verkligen uppskattade. Vi utsåg en av de äldre barnen att hålla ett öga på de andra så att föräldrarna kunde slappna av och njuta av middagsfestligheterna.”

Inbjudningar ”Vi ville ha lite annorlunda och personliga inbjudningar. Jag har länge läst illustratören Maria Anderssons blogg, Lady Thirty och kontaktade henne om att köpa en tavla och samtidigt få använda motivet till inbjudningskort. Hon tyckte att det var en kul idé så vi körde på inbjudningar, festprogram och tackkort i samma stil. Vi är jättenöjda och alla gäster tyckte att det var ”typiskt oss”  / Bukett Plockades av en vän till Henrik. ”Den var stor, färgglad och helcool!” / Brudens klädsel Brudklänning: Vintageklänning från 60-talet, Raggie & Friends  / Smycken: Antikt, Gammalt & Nytt / Skor: Myrorna  / Brudgummens klädsel Smoking: Second Hand / Skor: Dansbutiken, Göteborg / Ringar Brudens ring: Börjessons Guld och Konsthandel ”Vitt guld i form av en stor blomma med briljanter och en rosa safir i mitten. Jag älskar rosa!”  / Brudgummens ring: Titanring från Nordstans Guld /Hår: ”Henriks bror har varit frisör och fixade mitt hår till ett stort ”getingbo”. Allt var mitt eget hår och jag hade färgat det knallrött veckan innan” / Mottagning Henriks farfars gamla loge / Mat ”En god vän till Henrik hjälte oss med maten Förrätt: Citron- och basilikamarinerade räkor serverades med blandad sallad, hyvlad parmesan, rostade pinjenötter och gratinerad havskräfta. Varmrätten grillades på plats och var ett val mellan lamm eller oxfilé med diverse lokala delikatesser. Dessert: Chokladmousse smaksatt med citrus och mynta, serveras med björnbärssallad och hallon. Gott var det! ”/ Tårta: En passionsmousse (Brudens val) och en chokladmousse (Brudgummens val) / Bröllopsplanerare Henrik / Underhållning ”En vän till Henrik gjorde ett gäng fina Spotifylistor som vi dansade till långt in på natten”.

Plats:

Fjärås, Halland, Sverige

9 Kommentarer

 1. Karolina skriver:

  Jag dör lite vilket underbart par!

 2. F skriver:

  Gilla!!

 3. inspirerad tjej skriver:

  Jag kan inte sluta titta på det här bröllopet. Det här är säkert fjärde gången jag är inne och tittar på det. Älskar kläderna, miljön, paret, fotona, allt!

 4. Linn skriver:

  Fantastiskt! Så personligt, humoristiskt och inspirerande. Man blir varmt i hjärtat & en glädjetår tittar fram. Tack för att ni delade med er!

 5. elin skriver:

  Vad fantastiskt vackra ni var/är!
  Det ser ut som om stämningen är lättsam men framför allt roligt på eran dag.

  Din klänningen är precis det jag letar efter! Så jätte snygg. Hör av dig om du vill sälja den till en annan lycklig brud! :-)

  Tack för att ni dela med er av era bilder!

 6. Åh så kul att se sitt bröllop igen och tack för alla fina kommentarer! Det var verkligen ett lättsamt och avslappnat bröllop, vi var precis lite över 100 personer – en härlig blandning av familj och vänner. Det var jättekul att låta barnen vara med, iom att vi var på släktgården kändes det naturligt att de skulle involveras. Alla där hade väldigt roligt, både unga som gamla.

  Elin: Tyvärr, klänningen tänker jag behålla, men hör av dig till olika vintageställen så hittar du säkert något liknande. Jag och fotografen (som är en av mina bästa vänner) och en kompis till gjorde ett second hand-race några månader innan bröllopet. Det var de som hittade klänningen.

  MVH
  Bruden på fotona

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] minns väl Linda och Henriks fantastiska bröllop med vigsel under ett äppelträd? Nu har de även delat med sig av hur de tänkte när de planerade […]

 2. […] Det är många som pysslar med papper, sax och lim för att göra egna inbjudningskort och andra trycksaker. Detta tycker verkligen Unika Fester om. Då blir det riktigt personligt. Men här är ett par, Linda och Henrik, som har gått ett steg till. De har bett en vän till dem att illustrera dem som personer. Kan det bli mycket mer personligt än så är frågan!? Bilderna är hämtade från Ditt Bröllop där du också kan kika på bilder från parets bröllop. […]

 3. […] i otroliga miljöer (Cheree & Mitchell),… till Vilken fest!-bilder (Linda & Henrik) Det är grymt att se sidan växa för varje dag och jag är så tacksam över alla som jag har […]

Lämna en kommentar