Sara & Jakob, Leksand

Sara & Jakob, Leksand

Kategori: Riktiga Bröllop

Jakob & Sara Wedding Video from Kristoffer Davidsson on Vimeo.

Bröllopsfotograf: Simon Hastegård 

Bruden berättar:

”Eftersom Jakob är från Leksand bestämde vi oss direkt att det var där vi ville gifta oss. Dalarna är otroligt vackert, sommar som vinter, men vi bestämde oss till slut för ett sommarbröllop. Jakob friade på julafton 2013, men vi hade faktiskt bestämt oss tillsammans, innan det att vi skulle gifta oss. Man kan säga att det summerar lite hur vi är och hur vi ville att vårt bröllop skulle bli. Jag har aldrig varit den sortens tjej som drömt om mitt bröllop sen jag var liten, men nu blev jag som besatt av bröllopsbloggar, Pinterest och olika DIY sidor. Vår största vision med vårt bröllop var att bjuda på en stor fest! Vi valde att göra så mycket som möjligt själva, och ta hjälp av lokala förmågor för att göra allt precis så som vi ville. Vi tänkte oss, bohemiskt, enkelt, avslappnat men framförallt var det viktigt för oss att det skulle spegla oss, vilka vi är och att alla våra nära och kära skulle ha roligt!

Vi vigdes under ett träd utanför bystugan i byn där Jakob är uppvuxen. Jag hade min mormors klänning som hon bar på hennes och morfars bröllop 1947, klänningen satte lite ”temat” för hela känslan och vi utgick lite från den när vi började planera.

Både jag och min mamma har ett stort intresse för blommor, därför sparade vi glasburkar i ett halvår och smyckade burkarna med olika fina tyger och på bröllopsdagen fyllde vi burkarna med blommor och ljus. Jag köpte dukar online, vimplar och pompoms i olika butiker och skrev varje gästs namn för hand. Vi gjorde alla save the date-korten från scratch, öppnade en flaska vin och satt en kväll och stämplade och skrev tills fingrarna blödde. Vi ville ha ganska enkla dekorationer, som speglade svensk sommar och Dalarna, därför plockade vi in dalahästar i placeringskorten, ängsblommor och smidesljusstakar. Vi valde att ha en kock som stod och grillade utanför, på så vis fick gästerna röra lite på sig när det var dags att gå ut och ta mat, och till förrätt blev det räkor från Västkusten, eftersom v bor i Göteborg. Vi hade även en popcornmaskin och glow-sticks under festen, och eftersom vi hade middagen och festen i samma lokal, så var vi tvugna att få ut alla gäster så personalen kunde ställa iordning lokalen, då släppte vi upp svävande lyktor vilket var väldigt uppskattat!

Då våra gäster kom från olika delar av Sverige och världen, valde vi att ses även på fredagen för en liten ”rehearsal – drink”, det kan jag verkligen rekommendera, det var så roligt att hinna prata med de flesta gästerna och krama alla, eftersom vi visste att vi inte skulle hinna med alla dagen därpå. Den finaste komplimangen vi fått var att bröllopet verkligen kändes som ‘oss’.

Mitt tips till stundande brudpar är: Det är okej att be om hjälp! Även om man tycker allt pysslande är jätteroligt så kan allt till slut stå en upp i halsen, vi hade aldrig klarat av allt utan våra nära och kära som dök in i diverse projekt och byggde skyltar, sydde och pysslade utan att ifrågasätta oss. Tänk igenom vad som är viktigt för er, det finns inga rätt eller fel, detta är er dag och det viktigaste är att ni får det precis som ni vill och har tänkt! Jag är verkligen glad att jag valde att ha tärnor, det var så härligt att dela allt med dom, och att jag hade dom som extra stöttepelare när jag var för nervös för att tänka själv.

Och till sist, dagen kommer att bli helt magisk och precis som ni önskat, det viktigaste är inte om dukningen är perfekt eller om tårtan serveras på exakt rätt tid, det viktigaste är att alla nära är där för er skull för att fira er kärlek, och att ni stannar upp och njuter av er bröllopsdag!

Vi hade en vision om hur vårt bröllop skulle bli, och det kunde inte blivit bättre, det var en helt magisk dag!”

Bukett: Frida på Blomsterflärd, Leksand / Brudens klädsel: Klänning: Vintage /  Skor: Christian Louboutin /  Slöja: Ateljé VIP, Göteborg /Örhängen: SIF Jakobs / Brudgummens klädsel: Kostym: Zara Man. Skjorta: Tiger of Sweden. Fluga: Liljewall. Skor: Pari, Göteborg / Ringar: Jarl Sandin / Hår: Stina på Hela Du, Leksand / Smink: Sara Sörlin / Mottagning: Tibble Bystuga / Tårta: Siljans konditori / Bröllopsplanerare: DIY / Underhållning: DJ Evenemagnus / Tärnornas klädsel: Twist & Tango / Marskalkarnas klädsel: Zara man / Dekorationer: DIY

Plats:

Leksand, Dalarna, Sverige