Sara & Simon, Botkyrka

Sara & Simon, Botkyrka

Kategori: Riktiga Bröllop

Bröllopsfotograf: 2 Brides Photography
Bruden berättar:

”Vi hade jobbat hårt i nästan ett halvår – och framför allt den sista veckan innan själva vigseln – så jag kunde inte sova en blund natten innan den stora dagen. Det pirrade i hela min kropp hos frisören på morgonen, och när jag väl skulle få på mig bröllopsklänningen skakade hela jag av nervositet.

Men så stod jag plötsligt vid ingången till kyrkan och brudföljet började gå in. Tärnorna hade fina korallrosa klänningar och marschalkerna var precis som Simon klädda i svart kostym, svart fluga och helvita sneakers. Strax efter var det vår tur att gå in till Simons egna remix av Mendelsohns klassiska bröllopsmarsch. Känslorna bara vällde över mig när vi gick in tillsammans och mötte blickarna från vår familj, släkt och vänner som hade samlats enbart för vår skull. Det ögonblicket kommer jag aldrig att glömma!

Vi blev vigda av vår goda vän Nicklas som varit vår ungdomspastor under tonåren. Gospelkören VasaGospel med komp och våra våra vänner turades om att bjuda på både mäktiga och finstämda sånger som vi valt ut med stor omsorg. För oss var vigseln det viktigaste på hela dagen eftersom Guds välsignelse över vårt äktenskap är det bästa vi kan få.

Utanför kyrkan överraskade min pappa med en röd 50-tals-Buick som tog oss på en tur medan gästerna minglade med champagne och tilltugg i entrén till festlokalen. Filmtemat som vi introducerat redan på inbjudningskortet fortsatte här i inredningen med en röd matta, avspärrningsstolpar i mässing, Oscarsstatyer, en backdrop med ”filmens” logga och våra namn på, en fotograf som fotade alla gästerna, samt reporter med TV-fotograf som intervjuade gästerna. Tanken var att gästerna skulle känna sig som om de var kändisgäster på en glamourös filmpremiär för filmen ”Äktenskapet”.

Bröllopsfesten hölls i en eventlokal inhyst i ett loft, som vi hade gjort i ordning från golv till tak med hjälp av vänner och familj. Nästan ingenting fanns där sedan tidigare utan vi hade fått hyra och låna från olika håll – allt från kandelabrar till serveringsfat. Vi hade runda bord, fri bordsplacering och buffé för att det skulle bli rörelse i lokalen och en fri och avslappnad atmosfär. Det blev en härlig fest med högt tempo! Jag och Simon inledde med att framföra Orup och Anders Glenmarks ”Upp över mina öron” som en duett – texten beskriver så bra hur vi fann varandra.

Vår vän Fabian som är kock hade gjort fantastisk god mat som levererades varm från ett kök inne i centrala Stockholm eftersom det inte fanns ett ordentligt kök vi kunde låna i anslutning till festlokalen. Det var otroligt mycket logistik kring allt vi hade förberett men tack vare Simons syster, bror och min mamma som hade full koll på allt så kunde vi slappna av och njuta av hela dagen utan oroligheter eller stress.

Mitt under festen gav vi gästerna tillfälle till fritt mingel och en längre bensträckare så att vi kunde smyga iväg och ta bröllopsbilderna i solnedgången. Detta gjordes bara några kilometer från festlokalen, nära klipporna där Simon hade friat ett år tidigare.

Familj och vänner hade verkligen engagerat sig och förberett roliga filmer, rörande tal och underhållande musikframträdanden. Vi hade ett husband som bestod av inhyrda proffs och otroligt duktiga vänner som levererade livemusik i världsklass! Varenda låt de spelade hade vi valt med omsorg.

Till efterrätt serverades småländsk ostkaka med hjortronssylt, jordgubbssylt och grädde. Simons mamma – som kommer från Småland – hade lagat oskakan enligt gammalt småländskt recept tillsammans med sin syster. De hade de gjort 20 stycken ostkakor och de var gjorda på färsk mjölk som jag och Simon själva hämtat från min morbrors bondgård, 30 mil norrut.

Efter bröllopstårtan var det bröllopsdans, som blev en tryckare till ett magiskt liveframförande av Bryan Adams ”Heaven” (vi är svaga för power ballads) och sedan bröt festen ut i ett klubbmusikmedley med öppet dansgolv. Någon gång därefter lämnade vi festen och tog oss till ett finare vandrarhem där vi spenderade vår bröllopsnatt.

Det blev det bröllop vi drömt om – ett glamoröst, stort och fartfyllt bröllop med tydlig personlig prägel. Jag blir alldeles varm inombords när jag tänker på dagen och jag är så stolt över att få ha gift mig med Simon. Det är en fantastiskt känsla att få titulera sig som fru och få dela livet med mitt livs kärlek och bästa vän!”

Plats:

Botkyrka, Södermanland, Sverige

4 Kommentarer

 1. Isabelle skriver:

  Tack för feature och tack till Sara & Simon, fantastiskt roligt bröllop med mycket musik och känsla!!

 2. Emmi-Sabina skriver:

  Stort tack till Sara och Simon som lät oss hänga med hela dagen och superhärlig feature :-) tack!

 3. Anne skriver:

  åhhh vilket härligt bröllop! Fantastiska bilder. Och vilken vacker klänning!

 4. Lisa skriver:

  wow! Magiska bilder & kul läsning. Grattis till brudparet!

Lämna en kommentar