Sofia & Karl, Kinnekulle

Sofia & Karl, Kinnekulle

Kategori: Riktiga Bröllop

Bröllopsfotograf: Louise Pekkanen
Brudparet berättar:

”Vi träffades på en rockfestival 2008, en nybakad arkitekt och en ekonom med tusen projekt. Det var en omedelbar kärlek som uppstod och det tog inte lång tid innan vi flyttat ihop och styrde kosan från staden till en gård på landet. Vi är ett ganska jordnära men färgstarkt par och vi visste att vi ville ha ett enkelt, lantligt bröllop med nära familj och många vänner. Vi gillar 40-talets mode och historia, så det fick bli ett tema.

Vi hade vår borgerliga vigsel i en gammal lada på vår gård. Vigselförrättare var Kjell Almlöf och underbar sång framfördes av Carolina Wallin Pérez, ackompanjerad med akustisk gitarr. Vi hade själva dekorerat med blommor och ljus i de gamla stenmurarna och dagsljuset sipprade in genom ladugårdsväggarna på höskullen ovanför oss. Det blev en magisk stämning som vi aldrig kunnat ana. Efter vigseln gick vi ut på gårdsplanen för kramkalas och vilt fotande innan det bar av till festen. Snittar och bubbel serverades i den lummiga trädgården på Falkängen i Hällekis. Härifrån promenerade sällskapet sedan till den smyckade festlokalen intill. Salen var fylld av dekorationer och loppisfynd a la 40-tal, samt mängder av ljusslingor i taket. På borden stod ljuslyktor av gammal spets, textilblommor i bruna buteljer och diverse småpryttlar från 40-talet som vi hittat på loppisar eller lånat av vänner. Vår vän Erik gjorde en fantastisk insats som toastmaster och den härliga buffén levererade och serverade Carinas Kök & Bar. Underbara tal, tårar och skratt avlöste varann tills det var dags att duka undan borden och bereda dansgolvet. Ute på bakgården tändes grillen framåt småtimmarna under en himmel av ljusslingor mellan träden och sorlet av glada vänner. De myssugna samlades i tältet i trädgården, som var fyllt med mattor, soffor och ljus. Skuggorna dansade ikapp med skratt och musik när vi smög iväg från festen, sent på vår bröllopsnatt.

Vi hittade bröllopsfotograf Louise Pekkanen genom att ha sett några bröllopsbilder hon tagit på en väns bröllop. Vi är mycket nöjda med hur väl hon smälte in under bröllopet och de härliga bilderna hon tagit. Det är verkligen ett hett tips att ha en skicklig fotograf med på ett bröllop, det är ovärderliga minnen de fångar och förevigar åt er.

Brudens klädsel: Bröllopsklänning Egen design och sydd av Karls mor Ann-Sofie. Hon har även sytt tillhörande kofta, handväska och Karls skjorta / Brudbukett Gjord av Sofias mor / Smink & hår Sofias vän Hannah / Brudgummens klädsel Skjorta sydd av Karls mor Ann-Sofie / Corsage gjord av Sofias mor / Mat Carinas Kök & Bar /

Plats:

Kinnekulle, Västergötland, Sverige