Sofia & Magnus, Karlstad

Sofia & Magnus, Karlstad

Kategori: Riktiga Bröllop

Bröllopsfotograf: Linda-Pauline Pehrsdotter Weglin

Brudparet berättar:

”Efter 1 år av planering var dagen äntligen här. Vi gifte oss den 13 augusti 2011 i ett soligt Värmland. Dagarna innan den stora dagen var fyllda av regn och vi var lite oroliga för att vi skulle få för mycket regn i bröllopskronan, men när vi vaknade på lördagsmorgonen så strålade solen emot oss. Vi hade på förhand bestämt att vi skulle ha lite av ett budgetbröllop och i största möjliga mån fixa så mycket som möjligt själva. Våra ringar var tex specialgjorda utifrån våra egna önskemål och av guld från våra far och morföräldrars gamla vigselringar.

Brudens klänning syddes av brudens mor och blev på så sätt speciell att bära. Lokalen hyrde vi för en billig peng av en folkdansförening på en underbart lantlig plats och maten var caterad i form av en god buffé. Trots att vi höll nere kostnaderna på vissa saker så ville vi naturligtvis att känslan av bröllopet ändå skulle förmedla lite lyx och så blev det….

Dagen började med fotografering och det var bra då vi fick se varandra innan vigseln och därmed blev lite mindre nervösa plus att makeup och hår fortfarande var perfekt. Dessutom behövde våra gäster inte stå och vänta på oss efter vigseln. Vigseln ägde förövrigt rum i en underbar träkyrka från 1100-talet och var naturligtvis helt magisk och fantastisk.

Middagen bestod av förrätt, buffé och tårta. Vi valde att det närmsta familjemedlemmarna höll sina tal under förätten och att resterande talare fick vänta till tårtan med sina tal . Detta för att skapa lugn matro under varmrätten så att alla var mätta och nöjda och orkade höra på alla talen. Efter middag och påföljande bröllopsvals så bröt en rolig och galen fest ut som ebbade ut långt in på små timmarna. Det var ett rört och trött brudpar som lämnade festen sist av alla! Detta blev den bästa dagen hittills i våra liv och med minnen som aldrig kommer försvinna…”

 

Plats:

Karlstad, Värmland, Sverige

6 Kommentarer

 1. Catta skriver:

  Vilken vacker kyrka att gifta sig i! och bröllopsklänningen är underbar. Klassisk och stilren.

  Vad består buketten av?

 2. Sofia Nordström skriver:

  Hej Catta!

  Min mamma gjorde även buketten och Magnus lilla blomnål. Buketten består av en vit Hortensia på kvist och hon har ramat in den i gröna blad och sedan virat sidenband runt stjälkarna. Hon fäste nålar med pärlor på i sidenbandet för att göra det extra fint. Det var lätt att fixa själv. Allt vi behövde i material till buketten beställde vi på nätet och blommorna hos blomsterhandlaren. Allt som allt gick buketten på 250 kr.

  Vänligen Sofia

 3. Catta skriver:

  Tack så mycket för ditt svar, Sofia. Verkligen ett bra tips som jag tar till mig. Grattis till er, och ert fina bröllop!

 4. Emma skriver:

  Hej Sofia. Vilket underbart fint bröllop Ni hade.:) Jag och min sambo leyar efter en mysig plats att gifta oss på här hemma i Karlstad, och även en billig lokal att ha festen i efteråt. Vilken kyrka gifte ni er i, och vilken dansförening hyrde ni festlokalen av?:) Tack på förhand. MVH Emma

 5. Sofia Nordström skriver:

  Hej Emma.
  Kul att du gillade bilderna. Vi gifte oss i Alsters kyrka, en liten
  röd träkyrka strax innan Molkom. Vi anordnade busstransport för de gäster som ville från och till Karlstad, men gästerna kan lätt ta sug fram o tillbaka själva om man inte vill hyra en buss. Festen hölls 1 km bort i Alsters hembygdsförening/folkdanslag. Vi betalade 1500 kr och fick tillträde till lokalen på fredagen så vi hann duka och fixa och lämnade lokalen på söndagen efter att ha städat. Vi var 65 st och det var maxantal på personer i lokalen. Hoppas mitt svar hjälp er lite. Lycka till med bröllopet!

 6. Lovisa skriver:

  Hej! Vilket fint bröllop ni tycks ha haft!
  Var det Tällerud ni hyrde? Vi var där idag och kollade på lokalerna för vårt stundande bröllop! Vad tyckte du? Nyttjade ni loftet för dans?
  Några tips?
  Med vänlig hälsning, Lovisa

Lämna en kommentar