Ylva & Daniel, Grytsberg

Ylva & Daniel, Grytsberg

Kategori: Riktiga Bröllop

Bröllopsfotograf: Katarina Ratcliffe Brudparet berättar:

”Vi träffades på gymnasiet och det tog nästan 12 år innan jag slog slag i saken och friade. Det var på skottdagen (som seden gör gällande) och han blev väldigt överraskad!

Vi bestämde oss för bröllop följande sommar, 2013. Då vi båda vuxit upp i Nyköping ville vi hitta en plats i Sörmland som skulle passa våra önskemål och dök rätt på Grytsbergs Säteri genom en sökning på google. Med ett naturskönt läge vid kyrksjön utanför Stjärnhov så föll vi pladask! Vi hade bestämt oss för att ha tredagars bröllop och det här stället gjorde det möjligt. På fredagen bjöd vi in våra vänner på grillat, öl, bastubad och sjödopp. På lördagen njöt vi av ett helt underbart bröllop och på söndagen mammas hemlagade brunch och ett svalkande dopp i poolen!

Vi spenderade majoriteten av vår budget på bröllopsmiddag och fest, ringarna och bröllopsresan. Alla andra kostnader försökte vi komma ner så långt som möjligt på.

Klänningen köptes på nätet och syddes i Kina. Kronan knypplade min mamma till sitt bröllop för över 30 år sedan. Halsbandet köptes för 25 kronor! Det blev en salig blandning av nytt och gammalt och den romantiska stilen passade bra in i miljön. Håret gjordes av Hårstudion i Stjärnhov som var beläget på bekvämt avstånd från Grytsberg. Sminkningen skötte en av mina vänner.

Daniels kläder kom från J.Lindeberg och skjortan köpte vi från Eton samma vecka som bröllopet skulle hållas. Även om personalen försäkrade att skjortan skulle dyka upp dagen efter vi beställt så blev det av någon konstig anledning försenat gång på gång och till slut dök den upp och det var då fredag, dagen innan bröllopet! Daniel var riktigt nervös där ett tag.

Ringarna köpte vi separat. Min ring är en vintage ring som tillverkats av den amerikanske guldsmeden Leo Schachter och Daniels ring var designad av Te Boon, en guldsmed i Nyköping.

Vigseln hölls borgerligt på Grytsberg och vi gjorde storslagen entre till tonerna av en instrumental version av Blur – The Universal. Mina föräldrar skrev ett fantastiskt vigseltal i tre delar som ackompanjerades med sång från två duktiga sångerskor. Vi valde varsin låt som var hemlig fram till vigseln och en gemensam. Vigseln bjöd på både mycket tårar men också skratt och applåder innan vi bokstavligen skuttade iväg i det gröna till tonerna av Frösöblomster.

Efter vigseln tog vi porträttfoto och det var inte svårt att hitta bra miljöer för minnesvärda bilder. Vi hade en fantastisk fotograf som förstod vad vi ville ha. Till brudskålen ville skoja till det lite och marcherade därför fram till Star Wars – Throne room and end title.

Efter vigseln blev det fyrarätters middag i den gamla inredda ladan med grovt trägolv och tjocka bjälkar i taket. Dagen avslutades med en magisk solnedgång och dans till långt in på småtimmarna!

Två dagar efter bröllopet gav vi oss iväg på vår drömresa till Bali! I vår villa med privat pool i den balinesiska djungeln fann vi tid till att smälta alla intryck och upplevelser från den bästa dagen i vårt liv!”

Brudens Klädsel Köpt på nätet och sydd i Kina. Bruden sydde dessutom om klänningen lite själv innan bröllopet. / Brudgummens klädsel J.Lindeberg och skjortan från Eton / Ringar Brudens ring: Vintage ring av Leo Schachter / Brudgummens ring: Te Boon, en guldsmed i Nyköping / Hår Hårstudion i Stjärnhov / Smink Vän / Vigselplats Borgerligt på Grytsberg / Mottagning Grytsbergs Säteri / Mat Grytsbergs Säteri / Tårta Grytsbergs Säteri

En kommentar

  1. Jerker skriver:

    Vackra bilder på ett vackert bröllop. Jag tyckte om er fina vigselring, har ni designat den själv eller köpt den hos någon av kedjorna Albrekts guld eller Guldfynd? hälsningar Jerker

Lämna en kommentar